Информацията за функциониране на секретни ракетни бази в Северна Корея е недостоверна, заяви Тръмп

Снимка: Архив

Информацията за функционирането на секретни ракетни бази в Северна Корея е недостоверна“, обяви президентът на САЩ Доналд Тръмп, пише в изданието си в сряда руският делови всекидневник „Ведомости“.

«Историята, която се появи в The New York Times за това, че Северна Корея разработва ракетни бази, е недостоверна. Знаем всичко за обектите, които се обсъждат, няма нищо ново, както няма и нищо, което да излиза извън рамките на обичайните действия. Това са просто поредните фалшиви новини. Аз ще съм първият, който ще ви съобщи, ако нещата тръгнат на зле“, това е написал Тръмп в страницата си в Туитър.

По-рано вестник The New York Times, като се базира на спътникови данни от американския Център за стратегически и международни изследвания, съобщи, че на територията на Корейската народно-демократична република (КНДР) има около 16 секретни ракетни бази, където кипи активна работа въпреки обещанията на Пхенян да се откаже от ядрената си програма и от програмата си за балистичните ракети.

През юни президентът на САЩ и лидерът на КНДР Ким Чен-ун се срещнаха в Сингапур, където подписаха декларация, съгласно която Пхенян заяви, че постепенно ще се откаже от ядрените въоръжения, а САЩ се задължиха да предоставят нужните гаранции за сигурността на корейската страна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия