Испания, Франция и Германия признават Гуайдо за президент, ако Мадуро не свика нови избори

Испания, Франция и Германия обявиха, че ще признаят Хуан Гуайдо за президент на Венецуела, ако сегашният държавен глава Николас Мадуро не свика нови избори.

"Ако в срок от 8 дни във Венецуела не бъдат свикани справедливи, свободни и прозрачни избори, Испания ще признае Хуан Гуайдо за президент на Венецуела, за да свика избори, заяви премиерът социалист пред журналисти в президентската резиденция Монклоа.

По-рано самият Мадуро каза, че правителството му се готви за военен конфликт.

Испания ще признае опозиционера Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела, ако Николас Мадуро не свика избори, заяви испанският премиер Педро Санчес: “Правителството на Испания дава 8 дни на Николас Мадуро да свика свободни, прозрачни и демократични избори. Ако това не се случи Испания ще признае Хуан Гуайдо за временен президент, който да свика тези избори“.

Френският президент Еманюел Макрон също заяви в туитър, че страната му е готова да признае Гуайдо, ако в 8-дневен срок във Венецуела не бъдат обявени избори. И германското правителство призова за провеждане на нов вот или ще признае Гуайдо.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят