ДФЗ дава 30 млн. лв. за краткосрочни кредити в сектор „Плодове и зеленчуци“

Край на концесията, ако 3 г. няма добив

Ръст на търсенето на бързи заеми Мораториумът върху плащанията не важи за тях

Джеф Безос остава най-богатият човек в света

Спрете рецепти по вайбър, изписвайте и генерици!

Българка в Ню Йорк: Болните чакат 40 часа за хоспитализация, лекарите нямат нормални маски

Дания, Чехия и Гърция разхлабват мерките (обзор) Копенхаген отваря ясли и детски градини от 15 април

Фандъкова: Разкриваме отделение за пациенти с COVID-19 в Първа градска болница

ЕС прие пакета „Мобилност“ Решението още не е окончателно

70-годишен мъж е убит в кюстендилското село Бараково

Градският транспорт в София с ново работно време Последните курсове по линиите ще приключват около 22:00 часа

36-годишен мъж пoчина от Covid-19 в София 577 са вече заразените у нас

БАБХ проверява продава ли се ярешко месо вместо агнешко за Великден

Носенето на маска вече е задължително в Израел

Стоян Мавродиев, ББР: Планираме адекватни мерки, бизнесът трябва да е спокоен

Карис ван Хоутен: „Игра на тронове” промени телевизията

Мелисандра е изключителен персонаж

Никога не е имало случай, в който аз си стоя пред огледалото в костюма и грима на Мелисандра и си казвам: „Леле, каква съм кучка!”

Финалният сезон ще бъде нещо специално

За мен последният снимачен ден на поредицата премина наистина емоционално. Страшно много се разчувствах. Но кой знае – може и да съм била в месечния си цикъл

Карис ван Хоутен е пленителната красавица от Холандия, която стана световна звезда с ролята си в „Игра на тронове”. Великопелната Карис изпълнява една от най-сложните, мистериозни, атрактивни и интригуващи роли в целия сериал. Тя е Мелисандра, известна още като „Червената жена”, а в неформалните разговори между фенове на сериала и като „най-секси вещицата в историята”. Карис оцеля за последните шест епизода на сериала, който се превърна в най-голямото телевизионно събитие на нашето време. Премиерата на финалния осми сезон е на 15 април – от сутринта в HBO GO и от 21:00 часа по HBO. Всички предни сезони могат да се гледат в HBO GO. Интервюто с актрисата е направено в Лондон по време на глобално прес събитие, посветено на осми сезон на „Игра на тронове” и е осъществено от журналиста на „Труд” по покана на HBO България.

– Карис, с какви чувства се разделяте със света на „Игра на тронове”?
– Разделям се с „Игра на тронове” със смесени чувства. Сериалът промени телевизията и ни превърна в световни звезди. С времето поредицата стана страшно голяма, епична, цялата продукция беше нещо изключително. Успехът е прекрасно нещо, но в един момент на нас започнаха да ни липсват по-малките мащаби, по-камерните екипи. Сега е добър момент за раздяла с явление и събитие като „Игра на тронове”. Беше превъзходно приключение, което оставя траен отпечатък върху всеки един от нас. Сериалът е брлиянтен, но на нас като актьори наистина започна да ни липсва онази атмосфера, в кояго започнахме – с по-малобройните снимачни състави. Но няма как – такъв главозамайващ успех гарантира разрастването на продукцията. И създателите на това шоу знаеха кога и къде да спрат.

– А бяхте ли готова да продължите ако трябваше да се снимат още няколко сезона?
– Щях да продължа ако това се изискавше от мен, но за щастие хората, които стоят зад сериала знаеха много добре кога и как да завършат сериите. И това е също е много важно в един творчески процес – особено когато става въпрос за телевизия. Способността да усетиш кога е време да спреш и да го направиш подобаващо. Финалът на „Игра на тронове” ще бъде помнен дълто време и благодарение на решението на създателите на поредицата всички ние ще избегнем критиките и упреците, че сме се самозабравили и сериалът продължава твърде дълго. Постъпката на продуцентите е правилна и те заслужават уважение.

– Как премина за Вас последният снимачен ден?
– За мен последният снимачен ден на „Игра на тронове” премина наистина емоционално. Страшно много се разчувствах. Но кой знае – може и да съм била в месечния си цикъл. По принцип не съм от хората, които се разплакват лесно и обичат да леят сълзи с повод и без повод. Даже в един момент се разтревожи защо съм толкова емоционална и какво предизвиква такива реакции в мен. Вярно е, че по принцип не съм и от хората, които обичат да си казват сбогом. Никога не съм харесвала самата дума дори.

– Сбогуването със сериала ли Ви провокира да бъдете толкова емоционална?
– Така беше. Да се сбогуваш с толкова много хора от екипа, които знаеш, че няма да видиш дълго време определено може да бъде емоционално.

– А трудно ли Ви беше да се разделите с образа на Мелисандра?
– Един от най-трудните моменти, свързани с приключването на целия сериал, беше именно личната ми раздяла с персонажа на Мелисандра. Тя е изключителен художествен образ. Аз бях с нея през последните седем години от живота ми и трябва да кажа, че това беше един наистина наситен житейски период.

– Какви неща си мислехте на финала?
– Какви ли мисли не преминаха през главата ми. Не беше просто обстоятелството, че приключвам участието си в един сериал. Раздялата с образ, с който съм жилява през последните години определено беше сложен и дълбок психологически процес.

– Кой беше най-трудният момент за Вас по време на снимките?
– Онзи епизод, в който Мелисандра ражда „бебето на сянката” беше особено предизвикателство за мен като актриса. Бяхме в пещера, аз имах върху себе си изкуствен корем на бременна, с тръбички и хора от техническия екип, които ги управляваха на разстояние от няколко метра. Имах усещането, че коремът ми трябва да се взриви и ще избухне всеки един момент. Бях полугола и трябваше да гледам в една точка, в която по-късно нещо трябваше да се появи, но никой не знаеше какво ще бъде това нещо.

– Какво си казахте в този момент?
– Постоянно си повтарях – „Какво правя, какво се случва?”. Бях полугола, с изкуствения си корем, с техническия екип… Страхотно преживяване – странно и предизвикателно относно целия процес – актьорска игра, логистика, специални ефекти. Такива моменти не се забравят.

– Кой беше най-изненадващият ефект от успеха на сериала за Вас?
– Определено най-изненадващият ефект беше, когато от сериала „Семейство Симпсън” се свързаха с мен и ме помолиха да озвучавам един от персонажите. Всички знаем като влиянието на „Игра на тронове” се разгърна в популярната култура и сатирични шоута като „Семейство Симпсън” веднага се възползваха със свои собствени пародийни интерпретации. После някой ме пита какво искам да правя през следващите пет години и аз отговорих: „Искам да озвучавам „Семейство Симпсън”.

– Какво мислите за образа на Мелисандра?
– Несъмнено има разминаване между начина, по който аз виждам своята героиня и начина, по който я виждат много от зрителите. Например, никога не е имало случай, в който аз си стоя пред огледалото в костюма и грима на Мелисандра и си казвам: „Леле, каква съм кучка!”. Истината е, че Мелисандра вярва в нещата, които говори. Тя вярва в своята религия и когато тази вяра е предадена тя не знае какво да прави и се чувства изгубена. Дори когато играеш зъл персонаж трябва да гледаш на него по-различен начин, да се опиташ да погледенш към мотивациите и контекста. Да го разбереш. Това е работата на актьора. А магията на „Игра на тронове” е, че предлага именно образи, които не може просто да определиш като едноизмерно зли или добри.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Карис,красавице,ако ти не знаеш дали си в цикъл,скъпа,кой друг да знае?!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.