Ким Чен Ун пръснал 3 млн. паунда за секси бельо

Разкошен живот

Момичета от харема на севернокорейския лидер не са лишени от нищо

Дворецът му в Пхенян е защитен от ядрена атака

Частни острови, няколко двореца и личен харем от хиляди жени определено не е това, което Карл Маркс има предвид, когато си представя раят за работническата класа. Но комунистът Ким Чен Ун харчи милиони за скъпи удоволствия, докато севернокорейците живеят в бедност и страх. Най-тайната държава в света грижливо пази живота не само на своите граждани, но и на правителството. Какво можем да кажем за богатството и личния живот на лидера на Северна Корея - Ким Чен Ун. Върховният лидер на КНДР безпощадно защитава собствените си интереси, като осъжда членовете на семейството си на смърт и обрича 10 милиона души на глад.

Факти за умопомрачителното му богатство се появяват все по-често. Състоянието на лидера на Северна Корея е най-малко 5 милиарда долара. Той харчи парите си за десетки скъпи коли, луксозни недвижими имоти и най-добрите чуждестранни деликатеси. На фона на депресиращата икономическа ситуация в КНДР, където 60% от гражданите живеят под прага на бедността, луксозният му начин на живот е още по-впечатляващ.

Палат и лична “Ибиса”

Лидерът на КНДР има собствен увеселителен парк.

Диктаторът притежава 17 дворци, разположени в различни части на страната. Един от тях, във Вонсан, има 500-метрова частна самолетна писта. Основната резиденция на главата на КНДР е в столицата Пхенян. Дворецът там е защитен от ядрена атака и се охранява от голям брой военнослужещи. Заобиколен е от електрическа ограда с високо напрежение и минни полета. Сградата разполага със собствена жп гара, а подземни тунели водят до други дворци.

Освен луксозни имения, Ким има и частен остров за забавление. Посетен е през 2013 г. от известния баскетболист Денис Родман, който е приятел с лидера на Северна Корея. Той казва, че това място е подобно на Хавай или Ибиса, но само Ким Чен Ун разпуска тук, заедно още 50-60 души, с които държавният глава пие скъп алкохол.

Бронирани самолети

Баскетболистът Родман е един от малцината видели луксозната яхта на Ким Чен Ун. Описва я като 29-метров кораб - “кръстоска между ферибот и кораб на Дисни”. Яхтата Princess струва около 7 милиона долара. Разполага с луксозни каюти и трапезария за десет души.

Генералният секретар притежава луксозен самолет IL-62, произведен в Русия. Самолетът се нарича Air Force Un. Диктаторът често седи на пилотското място, въпреки че няма квалификация за летене. Ким Чен Ун притежава бронирана лимузина Mercedes-Maybach Pullman Guard на стойност около милион долара. В колекцията на диктатора има 100 луксозни автомобила. Във влака на владетеля на Северна Корея има кондуктори от т. нар. “Отряд за удоволствие” или “Кипумджо”. Групата включва около 2000 девици, на които се плаща да правят секс с Ким Чен Ун и други висши държавни служители. Лидерът на КНДР не пести пари за своя харем. През 2016 г. той харчи 2,7 милиона паунда за скъпо бельо за момичета, включително секси корсети и жартиери, донесени от Китай. Въпреки факта, че страната има строги санкции срещу вноса на чуждестранни стоки, Ким Чен Ун през 2017 г. харчи поне 493 милиона лири за нелегален импорт - музикални инструменти, алкохол и хидроплан.

Океан от уиски

Личната колекция от часовници на генералния секретар се оценява на 8 милиона долара. По време на ядрени ракетни изпитания миналата година той носи швейцарски часовник IWC Portofino Automatic на стойност 10 000 британски лири.

Ким не пести средства за жените в харема си.

Въпреки факта, че населението на Северна Корея гладува, Ким Чен Ун никога не остава без гурме храна. Той обича да пирува с гъши дроб, омари и хайвер. Деликатеси му приготвя екип от лични готвачи, които го придружават дори в международни пътувания. Час преди ястията да бъдат сервирани, готвачите ги вкусват, за да са сигурни, че лидерът им няма да се отрови. Ким обича добрия алкохол и всяка година поръчва хиляди бутилки уиски от цял свят. Той харчи около 21 милиона паунда за алкохол, а някои от напитките струват до 1500 паунда за бутилка. Диктаторът пуши дизайнерски цигари от Yves Saint Laurent, които струват 31 лири за кутия.

Луксозни ски курорти

Лидерът на КНДР обича баскетбола. Докато учи в Швейцария, стените на стаята му са украсени с плакати на Майкъл Джордан и Чикаго Булс. Трима играчи от Harlem Globetrotters идват в Северна Корея на демонстративен мач през 2013 г., което допълнително затвърждава приятелството между Ким Чен Ун и Денис Родман.
Диктаторът притежава 138 чистокръвни породисти коне, за закупуването на които е похарчил над 584 000 долара. На пропагандни снимки Ким Чен-ун язди из заснежени планини на бял жребец.

Владетелят на КНДР е построил няколко луксозни ски курорта в планината, последният от които е отворен през февруари миналата година. За най-големият от курортите в страната, Масинън, са похарчени около 21 милиона лири. Построен е за една година и отворен през 2013 година. Като оборудване е закупен 30-годишен австрийски лифт. Твърди се, че той се задвижва от физическа сила и там работят деца, някои от които само на 11 години.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл