Летен наръчник за оцеляване в офиса

офис

Не висете във фейсбук, наградете се с десерт

Mотивацията за работа през лятото се губи лесно, особено ако всички около вас споделят приключенията си от морето час по час. Затова специалистите съветват да превърнете работното си място в малък оазис и да намерите начин да стоите далеч от социалните мрежи.

Освен това може да ви се наложи да спортувате, при това рано сутрин. Така организмът ви ще бъде зареден с енергия за целия ден. За най-мързеливите се препоръчва поне 20-минутен джогинг в градинката до блока или 15-минутна йога сесия.

Много важен момент е да стоите далеч от фейсбук, особено ако сте се вманиачили да гледате снимките на приятелите си от почивки в различни краища на страната или света. Кадрите от различни плажове и курорти няма да ви се отразят добре, затова експертите съветват да избягвате бляновете по чуждото, докато работите.

Все пак има разрешени малки грехове. Единият от тях е да се глезите с любим десерт, да излизате за по-дълги обеди и често да се разхождате между бюрата в опит да се разтегнете от часовете киснене в крива поза пред компютъра.

Ако искате обаче истински ефект и магия в офиса, се налага да заложите на подходяща музика, облекло в бяло и синьо, както да сложите някоя и друга мидичка около себе си, така че да си напомняте, че морето не е далече.

Хубаво е и да намерите истински приятели сред колегите, които да са забавни и да ви действат хем окуражително, хем позитивно. С такова обкръжение денят ви ще минава по-бързо и забавно, така че стойте далеч от енергийните вампири, съветват спецовете по оцеляване в офиса за цяло лято.

С любимците на работното място правете почивки по-често и излизайте на въздух. Когато се чувствате изцедени от работа, веднага идете на 10-минутна разходка в близост до офиса.

 

 

Намалете кофеиновите напитки

 

кафе

Пийте кафе, но без да прекалявате. По-доброто решение е студен зелен чай, когато се чувствате уморени. Освен това внимавайте с пакетчетата захар. Все пак можете да се поглезите с фрапе, особено ако сте дръзнали да излезете от офиса, за да не тъпчете сандвичи и солети цял ден, а сте заложили на готвена храна в близкото капанче. Промяната е ключът към оцеляването в офиса за пореден ден, докато всички други са на море.

Ако минете на по-лек режим и се храните основно с плодове, зеленчуци, ядки и без месо, ще се чувствате по-енергични, а ако отслабнете, ще сте и по-доволни от себе си. Така че с един куршум - два заека, категорични са експертите.

Те съветват още да си вземете стайно растение, което да отглеждате на бюрото си. Внимавайте какво подбирате, защото палмите например могат да ви впуснат в сериозни мечти за отпуск на екзотично място. Затова заложете на сигурното и си вземете теменужка.

Бира в парка

паркКато и да работите, има часове, в които сте свободни и можете да направите собственото си лято по-приятно, твърдят заклетите офис служители.

Те залагат на сериозно проучване къде какво се случва в града. Ако има място, където не са били, отиват. Това важи за концерти, паркове, заведения или просто разходки.

И понеже слънцето грее еднакво за всички, може да не сте на морето, но можете да си намерите ъгълче на шарена сянка, да се настаните и започнете да си почивате с питие или книга в ръка.

Оперативките навън

офисНе можете да избягате от дневните задължения като срещи и дълги скучни оперативки, но можете да промените техния формат. Ако времето навън е слънчево и приятно и вашият събеседник не е крайно против, то вариантът да бъдете навън е страхотен. Разбира се, това е опция, когато за срещата не са ви необходими купища документи или мултимедийни устройства (защото не е особено забавно да влачите със себе си лаптоп и тонове хартия). В случай че вашата ситуация е подобна, а искате все пак да уловите слънчеви лъчи, може да предложите на колегите да проведете седмичната оперативка навън в градинката до офиса или на терасата.

 

Коментари

Задължително поле