Лора Караджова: Взимай всичко от живота с пълни шепи!

Добре ми е сама да съм си шеф

Като види Алиса и баща ми забравя за мен

Аз съм търпелива, тиха и дипломатична като баща ми

С приятеля ми вече си говорим за бебе, но още ни е рано

- Лора, другата седмица имаш рожден ден. Как ще го отпразнуваш и ще поканиш ли и съквартирантите ти от “Вип брадър”?

- Откровено казано, покрай участието ми в това шоу, все още съм в някакъв филм и не ми е много до празнуване, но най-вероятно ще се съберем с най-близките ми хора. Няма да правя голям купон, защото не ми се ходи в заведение да се опиваме, но ако все пак реша да направя такъв, със сигурност ще поканя и съквартирантите. С Божана дори вече купонясвахме след края на “Биг брадър”.

- Над какво работиш в момента?

- Над последния си сингъл, който се надявам да излезе до месец. За него ще ми помага Бобо, а режисьор на видеото, както винаги е Валери Милев.

- Кой беше твоят фаворит във “Вип брадър” и според теб с какво впечатли зрителите победителят Наско Колев?

- Наско беше и един от моите фаворити, защото показа много хубави качества за възрастта си. Имам предвид, че е само на 20 години, а пък се държи като истински мъж - кавалер е, много е възпитан, показа интелект и богата обща култура. Талантливо и работливо момче е. Друг фаворит ми беше Божана – възхищавам се на бързия й ум, дар слово, интелект, както и на начина по който готви, борбения й характер, трудолюбието, това са много силни качества. Стефан (Николов –б.а.) също е много готин човек, много ми помагаше да се чувствам добре вътре и ме защитаваше, грижеше се за мен. За Петко (Димитров-б.а.) мога да кажа, че също ми е много добър приятел, така че всеки един от финалистите заслужаваше да спечели.

- Живееш самостоятелно още от 21-годишна и сигурно не ти е било лесно. Случвало ли ти се в по-трудни моменти да се обадиш на баща ти – Данчо Караджов и да му поискаш пари, за да спасиш положението?

- О, изобщо не ми е било лесно и продължава да ми е трудно, но това е животът - няма лесно! Слава Богу, никога не ми се е случвало да искам пари от баща ми, но е имало моменти, когато наистина ножът е опирал до кокала, обаче така са се случвали нещата, че точно тогава е излизала някаква работа и е спасявала положението. На мен ми е направо супер неудобно да искам нещо от нашите, имало е случаи в които баща ми сам е решавал да ми даде да си купя нещо, като бащински жест...

- Най-хубавият ти и най-неприятен момент във “Вип брадър”?

- Най-хубавият беше, когато дойде моето гадже и това супер много ме зарадва, защото аз очаквах друг човек! Мислех си, че баща ми ще влезе и, когато дойде приятелят ми, наистина бях супер щастлива. Преди това дори ми беше много мъчно, защото гледах как половинките на останалите влизаха вътре и как успяваха истински да ги зарадват, но се случи и на мен. Иначе най-неприятният момент естествено беше, когато Кулагин развали тортата за рождения ден на дъщеря ми Алиса. Знаех, че ще направим друга, но не можех да повярвам как човек може да направи такова нещо!

- Какво ти казаха Данчо Караджов и приятелят ти – диджей Марсел Рохас, след излизането от къщата?

- Баща ми каза, че е много щастлив и доволен от мен, дори беше супер усмихнат и ми каза – браво! Моят приятел също каза, че е доволен. Ние не сме от много отдавна заедно и когато влезнах в шоуто, нашата връзка точно беше в разгара си, в най-красивите моменти, които една връзка може да има. Заради предаването обаче, трябваше да се разделим за два месеца и честно казано аз не знаех дали ще ме изчака, защото нещата още не са сигурни, но когато той ми каза, че ме обича, че съм му липсвала и че ме е чакал - беше направо супер!

- Как пламна искрата между теб и Марсел?

- Ние се познаваме от много години, но някак си се намерихме впоследствие, когато и двамата бяхме свободни… Привлякохме се по-късно, въпреки че визуално той винаги ми е харесвал, както и аз на него, но не сме считали за необходимо да се случва нещо между нас през тези години.

- Изглеждате толкова влюбени, че сигурно вече сте си говорили за бебе?

- Говорим си по този въпрос, но мислим, че ни е още рано, нека първо малко да си се нарадваме на нашата музика, пък после…

- А представяш ли си се като булка, или не гледаш сериозно на брака?

- По принцип не гледам много сериозно, но предполагам, че ако има нещо такова като сватба, няма да е така, както повечето хора ги правят. Случва ми се понякога да си се представям, като булка и мисля, че ще е много красиво. Ако въобще някога се случи - със сигурност ще съм с бяла рокля, но всичко друго ще бъде много импровизирано.

- Кога за последно се почувства на седмото небе от щастие?

- Когато излязох от “Биг брадър”! Бях толкова щастлива, че излизам по-рано, макар и само два дена преди финала. Бях супер щастлива, че ще си видя момчето и детето!

- Не знам дали заради новата любов, но ми прави впечатление, че вече започваш да се превръщаш в истинска дама!

- Крайно време беше, все пак на трети декември ще стана на 36! (Смее се.)

- А мислиш ли, че можеш да бъдеш приятелка с плеймейтка?

- Май не мога, защото си мисля, че нямам нито една обща тема с такъв тип жени, така че - няма как да стане.

- Не скри сълзите си, докато слушаш как пее Ваня Костова. Има ли някоя нова певица, която ти въздейства по същия начин?

- О, със сигурност няма! На мен по принцип много ми въздейства текстът на една песен и си правя някакви асоциации със случки от моя живот и това ме кара да плача.

- Дразни ли те монополът на големите музикални фирми в родния ефир?

- Да, този монопол вече от няколко години се налага и естествено, че ме дразни, защото аз нямам продуцент, сама на себе си съм си продуцент и е много трудно сам да пробиваш. В крайна сметка нещата се получават, може би заради таланта, който имам, но наистина ме дразни това налагане на един определен брой хора, въпреки че не са кой знае колко талантливи, но нещата там са навързани и зависят едно от друго.

- А не ти ли се е искало Графа, или Криско да ти бъдат продуценти?

- Е, не! Не желая някой да ме продуцира, добре ми е сама да съм си шеф.

- Много певици се пробваха и като актриси. Ти имаш ли такова желание?

- Не знам, ако е готин филмът, защо не?! Аз мисля, че нямам много актьорски заложби и като актриса май не съм много добра, но в “Биг брадър” всички много искахме да имаме театрална задача. Чакахме я с голямо нетърпение, но за съжаление в нашия сезон нямаше.

- Какъв баща е Данчо Караджов?

- Доста търпелив баща, много е грижовен, винаги ни е помагал на мен и на брат ми. Той никога не ни се е карал, обаче последната дума винаги е била негова и е била много тежка, имам много голям респект към него. Ние си приличаме много по нрав, аз съм много търпелива, тиха, дипломатична и точна, като него. От баща ми съм се научила и на борбеност, както и на това – по-добре рано, отколкото да закъснееш.

- А към внучките си също ли е толкова грижовен?

- О, той е супер отдаден на внучките си и това са двете същества, които най-много обича. Например, като отида с Алиса при него и той направо забравя за мен, разбираш ли?! Нито ме прегръща, нито ме целува, веднага се втурва към нея! Аз му викам - добре де, няма ли и мен да ме гушнеш?!

- Алиса има ли вече желание да пее на сцена?

- Тя е израснала, гледайки ни по телевизията как пеем и за нея е съвсем нормално да поиска и тя да го прави. Много обича да застава пред телевизора и се започва - песни, танци… Често си измисля някакъв неин текст от дадена случка и това чак ме учудва - как може да импровизира толкова добре по дадена музика, това е много важно за нашата професия. Също така е артистична и много ме разсмива в последно време, защото вече доста добре говори някакви пълни смешки. Въобще начинът й на поведение е много смешен и има супер развито въображение!

- Във “Вип брадър” беше много уравновесена, в живота също ли си такава и какво последно те накара да избухнеш?

- По принцип съм такава, ако играя някакви роли, това супер ще ме изтощи и ще дойде момент, когато хората ще видят, че е лъжа. Аз не мога да вдигам скандали, да се карам с хората и да обиждам. Да, в колата например всеки псува като за световно, тогава и аз си позволявам груби думи, но там никой не ме чува, иначе в лицето на някого едва ли бих си го позволила.

- В какво вярваш?

- Във всевишната сила там горе, в нещо, което си е мое. Не ходя често в църква, но вярвам в силата на молитвата и вярвам, че молитвите ми стигат до където трябва, помагат ми и тази сила ме е спасявала.

- Любима мисъл?

- Това ми е като девиз – Live life large – живей и взимай всичко от живота с пълни шепи!

Нашият гост

Талантливата певица Лора Караджова е наследила от баща си, легендарния вокал на “Сигнал” Данчо Караджов, не само силния и въздействащ глас, но и сценичния темперамент и харизма. Когато изпълнява своите песни, Лора е истински вулкан от страст и емоции, докато в живота е по-скоро сдържана и неконфликтна, в което се убедиха и зрителите на “Вип брадър”. Красивата певица започва музикалната си кариера едва 17-годишна с група “Ball Face”, с които записва дебютният си албум. Следват успешни солови проекти, както и съвместни хитове с момчетата от “Ъпсурт”, GoodSlav, 100 кила, Кристо, Криско и Бобо. Най-голяма популярност й носи песента “Нека бъде лято”. Преди четири години Лора прекъсва сценичните си изяви за кратко време, защото става майка на малката Алиса, дете от връзката й със спортиста Валентин Славов. Днес, гласовитата хип-хоп дива отново е щастлива в личен план, след като откри любовта в лицето на популярния DJ Марсел Рохас.

Коментари

Задължително поле