Лора Караджова: Искам второто ми дете да е момче

Звездата разкрива, че е бременна в 5-я месец

Марсел спря дъха ми с годежен пръстен

Отношението към големите артисти е неуважително и срамно

[modula id="3488576"]- Лора, изпращаш годината с нов хит - “Такава съм” и много ефектен видеоклип. Доколко героинята е идентична с теб?

- Истината е, че героинята ми в клипа няма нищо общо с моята същност - тя е малко тип мръсница, а аз не съм такава. Не мога да бъда “кучка” и общо взето съм едно добро момиче. Аз съм моногамна и изцяло отдадена на човека, с когото съм. Музиката към “Такава съм” я направихме заедно със Светлин Къслев и понеже тя звучи по-агресивно и решихме и текстът да е в тази стилистика. Написа го Еванджелин и мисля, че той си пасна много добре с нашатаидея, а видеото го снима Валери Милев.

- Визията ти в клипа навява асоциации с Анджелина Джоли в актуалния холивудски блокбастър “Господарката на злото”. Това търсен ефект ли е и как се чувстваше с толкова големи рога?

- Абсолютно съвпадение, защото този стайлинг го бяхме правили преди година за друга песен, на която обаче не снимахме клип и рогата си чакаха цяла една година. Стайлингът е на Жени Димова и решихме, че след като в “Такава съм” играя лоша жена, рогата ще паснат много добре.

- Наскоро потвърди, че си бременна в петия месец. Момче, или момиче предпочиташ?

- Много съм щастлива и в крайна сметка, когато двама души се обичат това е съвсем естествено продължение на тяхната връзка. Честно казано, бих предпочела второто дете да е момче, защото искам Алиса да си остане единственото момиче и да е принцесата на мама. Ще е хубаво да има и един малък калпазанин вкъщи и тя да си има братче. Това е перфектната комбинация за мен!

- Най-хубавият подарък, който си получавала?

- Сега за рождения ми ден (3 декември, бел. ред.) Марсел ме изненада с най-хубавият подарък, който изобщо съм получавала в живота ми за какъвто и да е празник - годежен пръстен! Когато ми го показа, направо ми секна дъха, защото ми се случва за първи път и се почувствах супер щастлива.

- Не искаш ли да се видиш булка един ден?

- Не го изключвам категорично, но мисля, че когато всеки ден се бориш за любовта на човека до теб - шансът да останете повече време заедно е по-голям, защото бракът дава донякъде една фалшива сигурност. Когато човек се бори всекидневно за своята любов и не знае какво ще стане утре и някак си, така тя остава много по-силна.

- С какво Марсел е по-различен от другите мъже?

- За първи път сещам човек, с когото да общуваме на един език, преди все нещо ми е липсвало и не ми е било съвсем точно. Двамата супер се забавляваме заедно, а често се случва той да започне някакво изречение, а аз да го довърша - все едно сме един човек, разделен на две половинки. С Марсел си пасваме много и се надяваме това чувство между нас да продължи дълги години. Той е моят човек и за първи път с него няма нещо, което да ме дразни, докато преди винаги е имало такива неща, сега всичко е ок.

- Добра кулинарка ли си и годеникът ти включва ли се в домакинството?

- Старая се, все пак аз съм майката и жената у нас и искам - не искам ще трябва да готвя, въпреки че моят мъж също добре се справя. Е, понякога малко се поскарваме край печката, защото той започва да се бърка и меси в това какво да слагам и се случва да пресоли манджата. Иначе, майка ми е невероятен готвач и за мен тя е най-добрият кулинар в семейството.

- Откъде идва екзотичното име на твоя любим?

- От баща му, който е от Южна Америка, а майка му е българка, така че той е половин южноамериканец и половин българин, но е роден в България. Марсел и екипът му правят интересни DJ партита - “Together” с много готина електронна музика.

- Дъщеря ти Алиса има ли си любима песен от твоите, или от тези на дядо й Данчо Караджов и “Сигнал”?

- О, да! Знае моите песни и си ги пее, но в последно време с нея най-често си пеем “Липсваш ми” на “Сигнал”, сигурно защото като ходи при баба и дядо, слуша песните му. Когато я чух да пее “Липсваш ми” и я попитах: “Нали знаеш, че тя е на дядо?”. Така че от няколко дена сме на тази вълна и постоянно си я пеем. Баща ми толкова обича Алиса и другата си внучка, че направо забравя за мен, когато отидем двете при него и дори се налага да го питам: “А мен няма ли да ме гушнеш?” (Смее се.)

- Алиса сигурно си мечтае да сане певица?

- Мечтае си да стане певица и освен, че постоянно си тананика някакви мелодии, пее правилно и е артистична, така че няма да се учудя, ако тръгне в тази посока. Много обича и да рисува. Всеки ден ми подарява картини - главно дъги и сърца, които си събирам и са скъпоценни за мен. Алиса има чувство за хумор и постоянно ни прави разни смешни физиономии и шеги.

- А с какво последно успя да те разсмее и коя е най-голямата пакост, която ти е правила?

- Примерно днес си измисли някаква песен, в която тя е главната героиня. Пееше си нещо от сорта на: “Вече съм в пети клас, имам телефон и гадже!” Явно си мисли, че като стане в пети клас ще е пораснала достатъчно за такива неща и доста ме разсмя с тази песен. А бели непрекъснато се правят и вече съм оперирана от този стрес. Свикнала съм с това, че постоянно трябва да се чисти и гледам да не й се карам, защото тя ги прави, без да иска.

- Ти била ли си палава като дете?

- Да, бях доста палава, но не съм създавала проблеми на родителите ми. С брат ми може и да сме отнасяли по някое шамарче от майка ни, защото тя беше по-строгата и главно тя ни гледаше, докато баща ми е някъде на участие или концерт. Като цяло, никога не са ни глезили и сме живели супер скромно, но също така никога не са ни лишавали от нищо. Винаги сме имали, но не от скъпите неща, а от по-евтините, защото човек трябва да се научи да се бори и да цени парите. Спомням си, че първите ми маркови маратонки ми ги купиха чак в 11-ти клас, но съм щастлива, че са ни възпитали така.

- Имаш съвместни песни с най-актуалните ни рапъри като 100 кила, Криско, “Ъпсурт” и Бобо. С кого от тях си най-близка?

- Мисля, че с “Ъпсурт” и Бобо най-добре си пасваме като музикант и като характери. С Бобо продължаваме да работим заедно и може би той ще е продуцент на новия ми албум. С “Ъпсурт” скоро не сме работили, но с тях съм изкарала поне седем-осем години по пътищата и имаме много интересни случки заедно. Те са ме научили на професионализъм и на всичко, свързано с музиката и ходенето на участия. Може да се каже, че съм видяла всичко от тях, но сме правили много пакости и лудории заедно.

- Взе участие в шоуто “Вип брадър”. След края му, събирате ли се всички съквартиранти заедно и кои са най-хубавите ти и неприятни спомени от престоя ти там?

- Не, изобщо не сме се събирали всички заедно и явно не си липсваме толкова много. Иначе скоро се видях на едно участие с Папи Ханс и много се зарадвахме един на друг. С Божана Кацарова също се видяхме 1-2 пъти, а с Петко Димитров се засичахме във фитнеса. Най-хубавите ми спомени от шоуто са свързани с игрите, които играехме, защото аз съм спортен тип и имам много спортен хъс за надпревари и победи. Неприятните ми моменти са свързани главно с някакви случки, породени от Кулагин, въпреки че сега ми е смешно, като си спомням за тях, но там имаш усещането, че това е единствения свят и се чувстваш като изгубен. Въпреки това, участието ми в този формат е едно приключение, което те прави по-силен за напред в живота.

- Познаваш ли се с Лили Иванова и тя вдъхновява ли те по някакъв начин за твоята кариера и песни?

- Познавам се с Лили и още като малка, покрай баща ми, съм била в нейната компания и сме седели на една маса. Сигурна съм, че мога да науча страшно много от нея - велика е и се възхищавам на нейната отдаденост към музиката. Лили ме вдъхновява с начинът й на пеене и стилът й, също така много ме кефи и фактът, че тя работи с млади хора и иска да продължава музиката й да звучи модерно. Щастлива съм, че съм работила с няколко от музикантите й така по някакъв начин съм се докоснала до нея.

- Как те ще коментираш, че у нас легендарни изпълнители, като баща ти Данчо Караджов получават минимални пенсии?

- Това е тъжен факт. Тези хора са радвали народа ни десетилетия и такова отношение е неуважително и срамно. Все пак, това е елитът на държавата ни - музиканти, певци, актьори..., те са висшата класа, а не политиците.

- Какво би искала да се промени в страната ни през новата година?

- Бих искала хората, които сме избрали, да бъдат отговорни и да прилагат средствата, които получават от нас - честно и отговорно да си вършат работата. За съжаление е видно, че постоянно има фалове и се точат пари отнякъде, а народът остава излъган. Ние сме гласували доверие на тези хора и в крайна сметка сме останали в България и заслужаваме различно отношение. Аз съм голяма родолюбка и когато съм в чужбина, още след първите няколко дни вече искам да се прибирам, въпреки че понякога оставам разочарована от това, което виждам тук. Например, сега като пътувах до Варна и видях, че имаше много дупки по магистралата и не можеш да се движиш нормално по нея. Такива неща ме разочароват и се надявам това да се промени, а не да се правят ремонти през две години, само за да се харчат пари и ситуацията да си остава същата. Също така ми прави впечатление, че като пътувам извън София, хората са много бедни, а лекарствата днес са скъпи и се чудя възрастните хора как изобщо оцеляват? Това трябва да се промени!

Нашият гост

Гласовитата Лора Караджова е завършила висше образование в НБУ, специалност “Английска лингвистика”. Още като ученичка тръгва по стъпките на прочутия си баща Йордан Караджов от група “Сигнал”. Началото на кариерата й е свързано с Васко Теслата и група “Ball Face”, в първия албум на които тя взема участие като женски вокал. Следват няколко супер успешни проекта с група “Ъпсурт” - “Звездата”, “Стига фира”, “Пунта” и “Мрън-мрън”. Дебютният й самостоятелен албум - “Недей да спиш” излиза през 2009-та година и включва 12 песни, сред които са “Моя собствена игра”, “Мисля за теб”, “Гушкай ме” и нейната версия на песента на “Сигнал” -“Сляп ден”. В албума присъства и съвместния й проект с Goodslav - “Нека бъде лято”.

Коментари

Задължително поле