Луксът е уникалност и големи тераси

За луксозния пазар в Полша е характерно предпочитанието към “винтидж” жилища. За купувачите е важно наличието на красиви гледки от терасите.

В Полша е важна гледката

В Румъния държат на зеленината

Представата за луксозен дом в страните от ЕС е различна. В някои държави държат на дизайна, а в други най-важна е локацията на жилището. За едни луксозният дом е ново строителство, а за други - старинна сграда, показва анализ на международна компания за недвижими имоти.

В Чехия за луксозно жилище се счита това, което е специфично и уникално - различно спрямо всички останали. Луксозното жилище в Чехия е съвкупност от много неща - архитектура, мода, дизайн, технологии, пространство и локация. Съвременни тенденции при строителството в Чехия са фасади с големи остъклени площи, използване на екзотична дървесина, мрамор, месинг и други скъпи материали, както и изчистени геометрични форми.

Търсещите луксозно жилище в Румъния наблягат на големи, просторни апартаменти. Друг критерий за луксозен дом е дизайнът, функционалността на жилището. Но най-голям приоритет за хората, имащи възможност да си позволят по-скъп и луксозен имот, е той да бъде в естествена среда, т. е кварталът, който са избрали, да има много зелени площи и да не е презастроен.

За луксозния пазар в Полша е характерно предпочитанието към “винтидж” жилища. Счита се, че освен уникалната, историческа визия на имотите, друго което привлича техните купувачи, е именно местоположението им, наличието на големи тераси с красиви панорамни гледки към града, паркове или културни паметници. Обикновено луксозните къщи в Полша са разположени в покрайнините на градовете.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти