Лъжливият тандем Бойко Ноев – Емилиян Гебрев продължава с небивалиците

В „Неделя 150“ по БНР бившият агент на РУМНО отново прочете опорните точки на Цветан Василев

В последните седмици се надпреварват да дефилират из телевизионните и радио студиа, на поставилите се в тяхна услуга „медии“ и „журналисти“ от орбитата на Иво Прокопиев. Скъпоструваща софийска пиар агенция урежда интервю след интервю на двамата приятели – единият, Ноев, бивш министър на отбраната при Иван Костов и бивш агент на военното ни разузнаване, шпионирал в полза на руснаците (а след промените – и в услуга на редица чужди разузнавания), а вторият, Гебрев, сътрудник на Държавна сигурност и забогатял благодарение на търговията с каптагон и оръжие, с протекцията на Андрей Луканов и Огнян Дойнов.

След като измислиха през 2018 г. отравянето с „Новичок“ и аналогията с руския агент Сергей Скрипал, а след това циркът стана пълен с публикувана от Гебрев снимка на „нинджа“, която обикаляла около дома му, днес Бойко Ноев, съвсем предвидимо, пусна още няколко димки, с надежда да вдигне темата с „отравянето на Гебрев“, която напоследък буди само подигравки.

По думите на Ноев другата седмица щяла да излезе нова информация за руски гражданин, който бил посетил България по времето, когато през 2015г. са станали взривовете на площадката в село Игнатово. Дълбокомислената му инсинуация този път е, че имало руски интереси за дестабилизация на българската оръжейна индустрия, а министърът на икономиката Караниколов имал същата позиция. Какъв полет на мисълта и то от човек, обучаван в конспиративност от същите тези руснаци.

Оказа се обаче, че този предварително подготвен план на Гебрев и Ноев - „на час по лъжичка фалшива новина“, е толкова прозрачен и елементарен, че дори медиите могат спокойно да предвидят коя ще е следващата им инсинуация.

Още преди седмица един български всекидневник посочи в свой анализ, че „въпрос на малко време е двойката Ноев-Гебрев да внушат, че серията от инциденти в оръжейните складове край Иганово през март и април 2015 г., също са част от сценария по физическото, икономическото и юридическото им ликвидиране“. Съвпадение или не, днес (б.а. неделя) Ноев направи точно това внушение, и то по националното радио, надявайки се поредната измислена опорка да бъде раздухана подобаващо. А че е налице пълен синхрон между контролираните от Цветан Василев и Иво Прокопиев „медии“ и дуета Гебрев-Ноев, стана ясно и в този случай. „Новината“, или по-точно поредната лъжа на Бойко Ноев, намери веднага място в „Медиапул“ и „Фрог“ (издавани от бившата говорителка на Иван Костов и от агент „Академик“ - Огнян Стефанов), и то само броени минути след приключване на интервюто на Ноев по БНР. Наистина, завидна „неделна“ бързина за „несвързани“ с дуета Гебрев – Ноев медии...

Но макар подобна безумица да прилича твърде много на пародията с „нинджата“, обикаляла около дома на Гебрев, тя всъщност е твърде показателна за пълната безизходица на Емилиян Гебрев по случая „Дунарит“. Макар и той, и проксито му Бойко Ноев при всяко интервю да наблягат на това, че Гебрев бил собственик на военния завод, а лошата държава му пречела, повече от ясно е, че Гебрев не притежава нито акциите в „Дунарит“, нито е вписан в книгата на акционерите на русенското предприятие, нито има намерение, като „собственик“, да плати близо 200-те милиона лева дългове на групата „Дунарит“ към държавата. Иначе за повече от три години все щеше да представи през пред съда или пред търговския регистър поне някакъв документ, за да докаже тази своя „собственост“, или пък просто да плати дълговете. Но какво да представи всъщност, след като не притежава физически нито акциите в завода, нито акционерна книга, а в добавка има и наложен запор на КПКОНПИ и НАП, така че всякакво прехвърляне на тези акции, дори и да е направено, би било незаконно? Остава му само и единствено да се опитва да налага пред обществото лъжата за тази своя „собственост“, и то, както се оказва в последните дни и седмици – на практика „всеки час, всяка секунда“, по аналогия с любимия израз на Гебрев. С твърде прозрачната цел, а именно да изнуди държавата да го остави на мира и да позволи двамата с Цветан Василев да присвоят (или по-точно да „узаконят“ чрез нов и „приемлив“ за обществото собственик) и този актив, закупен с пари на вложителите в фалиралата КТБ.

Що се касае за атаката на Ноев против министър Караниколов, поводът за нея е напълно прозрачен. Тази седмица икономическият министър освети още един ход на престъпния тандем Василев-Гебрев. Опит за умишлен фалит на „Дунарит“, при който технологичната документация и производственото ноу-хау ще се озоват във фирмата на Гебрев „Емко“. И наистина, след като досегашните им опити да присвоят „Дунарит“ удрят на камък вече три години, на Василев и Гебрев не им остава нищо друго, освен да изпразнят завода от съдържание. Караниколов каза и друго, което не се хареса на крадливия тандем – именно държавата има интерес да придобие „Дунарит“ заради дълговете на групата дружества, както постъпи с другото оръжейно предприятие от кръга на активите на КТБ – авиоремонтния завод „Авионамс“, който сега е държавна собственост. Това е и най- логичния завършек на сагата – държавни оръжейни заводи (те са стратегическа промишленост), които да бъдат вкарани в забранителния списък за приватизация. За да се ограничи възможността хора като Цветан Василев или Емилиян Гебрев да се опитват ги откраднат и да богатеят без да са вложили нищо свое.

В паниката си и в желанието да бъде „убедителен“, Бойко Ноев допусна и още една елементарна грешка в сценария, опитвайки се да прокара вече омръзналата на всички манипулация, че Василев и Гебрев били в лоши отношения и „не се понасяли“. По думите му, това било така „от началото на 90-те“, а той, видите ли, бил „свидетел“. Интересно обаче как изобщо е било възможно и какво би преплело интересите на двамата в този времеви отрязък, в началото на демокрацията, така че да доведе до взаимна „омраза“? След като Василев тогава е бил никому неизвестен служител „на гише“ в една от многото банки в България, а Гебрев – едва прохождащ оръжеен търговец и момче за повикване на Андрей Луканов и Огнян Дойнов? Че чак и „демократът“ Ноев, по това време може би още настоящ агент на руското разузнаване, да е бил „свидетел“ на конфликта им. Манипулацията напомня твърде много на тази на Гебрев, че бил отровен заради интереса му към „Дунарит“ през пролетта на 2015 г., надявайки се, че никой няма да съобрази, че тъкмо в този момент няма как да е имал какъвто и да било интерес, при положение, че точно тогава във владение на завода е бил Пиер Луврие. Много близък до руския олигарх Малофеев, на когото Василев се опита да подари „Дунарит“, а и още дузина предприятия на стойност над 1 млрд. евро, за смешната цена от 1 евро.

Разбира се, тази опашата лъжа, за „липса на връзка“ между Гебрев и Василев, няма как „да върже дикиш“, при положение, че Гебрев, в казуса „Дунарит“, не е нищо друго освен поредната пионка на Василев за контрол върху военния завод, след фиаското му с Пиер Луврие и Дмитрий Косарев. Самият Ноев пък е бил на трудов договор във фирмата на Василев „Бромак“ (основен акционер във фалиралата КТБ), а признатото от него дългогодишно приятелство с Гебрев само показва кой всъщност е направил през 2016-та година връзката им с Цветан Василев, търсейки подходящо лице, което да представят за поредния „собственик“ на предприятието. Нещо повече, адвокатът на Цветан Василев – Лазар Карадалиев, е и адвокат на Емилиян Гебрев и фирмата му „Емко“. А през 2016г., когато е задействан плана на Василев и Гебрев за овладяване на „Дунарит“, всички подставени лица на Василев в оръжейния завод и във фирмите собственици „Кемира“ и „Хедж Инвестмънт“, като Никола Киров, Кръстьо Кръстев, Асен Бабански и Иван Езерски, се надпреварват да помагат на „добрия“ Гебрев. Разписват всички необходими документи за увеличаването на капитала - първо на „Кемира“, а после и на самия „Дунарит“, за учредяването на залога върху предприятието на „Дунарит“ и накрая за прехвърлянето на запорираните акции от капитала на оръжейния завод в полза на „Емко“. Как ще стане това, ако Василев и Гебрев не работят в синхрон? Няма как, но това не пречи, за пред обществото Гебрев и Ноев да твърдят, че били „в конфликт“ с Цветан Василев. Не, че някой ще им повярва. Престъпната банда Василев – Гебрев – Ноев не може да съществува без всеки един от участниците в нея. Василев има нужда от ново лице, на което да „прехвърли“ запорирания „Дунарит“ (след пълния провал с подставените лица на Малофеев – Пиер Луврие и Дмитрий Косарев), като за целта осигурява всички директори и управители на дружествата по веригата на собствеността да подписват нужните документи. Гебрев е именно това ново лице – „добрият“ беловлас оръжеен търговец, с история в бранша, който за пред хората бил в лоши отношения с екс-банкера и видите ли „спасявал“ „Дунарит“ (не е ясно от кого), а Ноев – да, Ноев е нещо като злият гений в тяхната банда, човекът измислил конспиративната теория за „Новичок“-а и който (няма да се учудим) е именно „актьорът“ с костюма на нинджата, бродещ в тъмни доби около дома на Гебрев и охотно позиращ пред охранителните камери. Вярно, в последната инсценировка геният му надмина себе си, но като цяло измислената от Ноев конспирация не е за подценяване. Не можем да си изкривим душата, добри са бившите кадри на Държавна сигурност в ченгеджийските номера. То „бивш“ кадър въобще има ли ...

Остава ни да видим коя ще е поредната партенка на двамата конспиратори Гебрев и Ноев, и по-специално на злия гений Ноев. Всъщност може лесно да се предположи - достатъчно е да видим какво се е случило в държавата ни за периода 2015г.-2018г., за предпочитане да е свързано с неразкрити инциденти, катастрофи, взривове и прочие, и лесно ще се досетим. Важно е да има някакво подобно събитие, другото ще оставим на болната фантазия на двамата конспиратори. И представлението е гарантирано.

Коментари

Задължително поле