Любимите рецепти на Том Круз

Няма възраст за Том Круз

Актьорът сам изпълнява каскадите във филмите си

За своите 57 години актьорът Том Круз изглежда като младеж. Дали времето е пощадило кинозвездата, или той сам се грижи за това, включително като се разделя с жените си, когато свърши любовта, и не си го слага много на сърце?

Зад гърба му има три приключили брака. Първа си тръгва Мими Роджърс (1987-1990 г.), после Никол Кидман (1990-2001) и накрая Кейти Холмс (2006-2012). Най-интересното е, че и трите брака на Том Круз се разпадат, когато съпругите му са на по 33 години.

През 1990 г. актьорът се отказва официално от католическата вяра и става страстен последовател на Сциентоложката църква. Според думите му тя му е помогнала да преодолее дислексията си, а според неговите близки е виновна за неуспехите в любовните му отношения. Впрочем първата му съпруга Мими Роджърс също изповядва сциентологията.

С Никол Кидман, която е католичка, осиновяват две деца. Актьорът подава молба за развод 3 дни преди да се навършат 10 години от брака им, а Никол е бременна трети месец с тяхно биологично дете. И това не е случайно - според американското законодателство, ако бракът е продължил 10 години, след развода съпругът е длъжен да плаща доживотна издръжка на бившата си. Никол губи бебето, а осиновените син и дъщеря стават сциентолози като баща си.

Известно е, че актьорът сам изпълнява голяма част от каскадите във филмите си. Затова е длъжен да поддържа отлична форма. Той тренира 3-4 пъти в седмицата, кара колело, катери се, когато има възможност. Когато му предстоят снимки, ограничава картофите и продуктите, съдържащи захар и бяло брашно, и набляга на месо (нетлъсто говеждо, пуешко и пилешко филе), риба, сирене и листни зеленчуци.

 

Като звездите

За добра форма - без картофи, с повече риба и салати

Балансираното хранене, както и активният начин на живот, са най-добрата рецепта за стегнато тяло, самочувствие и работоспособност. Това и съблюдават холивудските звезди, които винаги са под прожекторите и са обект на хорското любопитство.

Анджелина Джоли не е най-добрият пример с кльощавото си тяло. Тя се е вманиачила по всякакви семена - просо, чиа, лимец, киноа, но е убедена, че са полезни за здравето и правят кожата є хубава. Когато трябва да свали килограми, Марая Кери минава на морска храна - сьомга на закуска, морски език за обяд и риба тон за вечеря. Позволява си и един плод на ден. Дженифър Анистън яде бъркани яйца сутрин, бяла риба за обяд и пилешко със салата от домати и краставици вечерта. Всеки има своята рецепта за добра форма.

 

Коктейл “Червено око” (Red Eye)

Необходими продукти:

1 част водка, 6 части доматен сок, 12 части бира, 1 сурово яйце

Начин на приготвяне:

Съставките се наливат в охладена чаша в реда, в който са изброени. Не се разбърква, пие се на екс или на големи глътки. Напитката от филма “Коктейл” с младия Том Круз е популярна като лек срещу махмурлук.

 

Спагети Карбонара

Необходими продукти:

300 г. спагети, 1 глава лук, малка, 150 г. бекон, нарязан на кубчета, 1 с. л. зехтин, 2 жълтъка, 100 мл сметана, течна за готвене, 50 г. пармезан, настърган, сол, черен пипер, босилек - пресен, за поръсване

Начин на приготвяне:

Сложете спагетите да се сварят според указанията на опаковката. Оставете ги ал денте и не ги преварявайте. Отцедете готовите спагети от водата. Загрейте зехтина в тефлонов тиган с широко дъно и запържете леко накълцания ситно лук. Добавете бекона и запържете и него до зачервяване. Постепенно долейте сметаната и намалете котлона, за да не ври сосът. При непрекъснато бъркане добавете първо двата жълтъка и разбъркайте, след което прибавете около 50-60 мл от водата на спагетите. Поръсете с настъргания пармезан, черния пипер и посолете на вкус. След като сосът леко се сгъсти, изключете котлона и добавете сварените и отцедени спагети. Разбъркайте добре и разпределете в чинии. Поднесете спагети Карбонара поръсени с малко босилек.

 

Студена грахова супа

Необходими продукти:

200 г. зелен грах, 12 листа мента, 12 листа босилек, 100 г. овче сирене, сол, зехтин

Начин на приготвяне:

Измийте граха, залейте го с гореща вода, посолете и варете 12 минути. След това го отцедете и добавете към него 60 мл вода, от тази, в която се е варил. Оставете сместа в хладилника. Нарежете ситно зелените подправки и ги смесете с пасираното овче сирене. Пасирайте охладения грах, долейте още вода до желаната гъстота и кипнете. Охладете отново. Поднесете зелената грахова супа със смес от сирене и подправки. За завършек капнете няколко капки зехтин в купичките.

 

Печено пиле с плодове по френски

Необходими продукти:

1 цяло пиле, 1 банан, 1 лимон, 5 смокини, сушени, 6 сини сливи, сушени, 6 кайсии, сушени, 1 ч. ч. червено вино, 2 с. л. фъстъци, 8 с. л. захар, 2 ябълки ,2 портокала, 4 с. л. олио, сол, черен пипер, млян

Начин на приготвяне:

Лимонът и един портокал се обелват и се режат на кръгчета. Пилето се поръсва със сол и черен пипер и се напълва с цитрусовите плодове. Пилето се полива с олио и се пече до златисто на 240 градуса. Приготвя се гарнитура, като бананът се бели и се нарязва на кръгчета, останалите лимон и портокал се обелват и също се нарязват на кръгчета, ябълките се режат на четвъртинки. Сушените плодове се накисват във вода и се режат на половинки. В намазана с мазнина тава се слагат плодовете. В отделен съд се загрява виното с 6 супени лъжици захар и се добавят фъстъците. С този сироп се заливат плодовете и се задушават 30 минути под капак във фурната на 220 градуса. Излива се течността, плодовете се поръсват с останалата захар и се запичат 2-3 минути. Пилето се сервира върху канапето от плодове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме