Мерил Стрийп - Развод с реалността

И за Мерил Стрийп 45 години стигат! Толкова продължи бракът на легендарната актриса с Дон Геймър, а тази седмица тя обяви, че след дълъг процес на раздяла вече е време за развод. Един от най-успешните филми със Стрийп е точно по темата - „Крамър срещу Крамър“ на Робърт Бентън с Дъстин Хофман. Но много критици на Стрийп се пошегуваха, че тя всъщност се е развела с реалността, заради политическите си истерии.

Мерил Стрийп е неофициалната кралица на Холивуд и най-награждаваната актриса на всички времена. Мнозина смятат Стрийп и за най-великата актриса в историята след легендарната Катрин Хепбърн. За близо 100 роли в киното и телевизията Стрийп има над 160 награди и близо 400 номинации. Мерил Стрийп пробива в голямото кино още през 70-те години на миналия век с качествени превъплъщения в критически и зрителски успешни филми като “Ловецът на елени” и “Крамър срещу Крамър”, “Манхатън”, “Извън Африка”, “Жената на френския лейтенант”, “Мостовете на Медисън”, “Джулия и Джулия”, “Желязната лейди”, “Дяволът носи Прада”, “Адаптация”, “Съмнения”…  Първото заглавие носи на младата Мерил номинация, а второто я коронова със статуетка “Оскар”. Днес тя има рекордните три награди на академията от общо 21 номинации, което е рекорд.

Мерил Стрийп е родена в Съмит, Ню Джърси. Нейната майка Мери Улф (по баща Уилкинсън, 1915-2001) е художничка, а баща й – Хари Уилям Стрийп-младши (1910-2003) е фармацевт. Мерил има двама братя, Дана Дейвид и Хари Уилям III. Бащата на Стрийп е от германски и швейцарско-германски произход. Нейната майка има английски, германски и ирландски произход.

Пътят към киното винаги е бил предначертан. Тя има интерес към актьорското майсторство от рано и бързо успява да пробие в света на киното. Но след избирането на Доналд Тръмп за президент през 2016-а тя – заедно с почти целия Холивуд – изгуби връзка с реалността.

По врем на реч на наградите „Оскар“ преди години тя нападна Тръмп и изрече конспиративните внушения, че според нея с идването на неговата администрация в Белия дом артистите в Холивуд стават застрашени. Нищо такова не се случи. Точно обратното – с админисрацията на Байдън дойде и преследване на привърженици на Тръмп. Но тогава тя каза, че ако артистите бъдат прокудени, ще останат само футболът и смесените бойни изкуства. Още тогава нормални хора отбелязаха, че никой не иска да гони артистите, а Тръмп просто се бе обявил против нелегалната имиграция, което е напълно нормална и адекватна политическа позиция. Отделено доста хора забелязаха с погнуса презрителното и снобско отношение на Стрийп към популярни и обичани спортове.

Актрисата се направи на жертва, въпреки че принадлежи към най-глезения и привилегирован кръг в американското общество - този на свръхбогатите и обожествявани от медиите знаменитости. Тя каза още, че консервативно настроениет избиратели си били „показали зъбите“, което е дехуманизираща атака срещу десетки милиони работещи американци в много по-трудно положение от нейното.

Лицемерието на Мерил е добре документирано. През 2003-та същата тази актриса, загрижена за моралното поведение на публичните личности, стана на крака да аплодира награждаването на Роман Полански, който избяга от американското правосъдие през 70-те години, след като беше обвинен в сексуално посегателство над дете. Полански дрогира и изнасилва анално 13-годишно момиче. А Мерил го аплодира. Само Холивуд е способен на подобна публична мерзост без опасност от критика в света на корпоративните медии. Да не говорим за факта, че Стрийп обожествяваше мега продуцента Харви Уайнстийн, но се дистанцира веднага след обвиненията срещу него и нагло се държеше така сякаш той се е лепял за нея и е нямало как тя да знае що са сексуален хищник и мерзавец е. Но са добре документирани много публични събития, на които двамата са в отлични отношения. Мерил Стрийп един път съвсем буквално го нарече „Господ“ на една от много церемонии за връчване на някакви отличия и се държеше меко казано слугински с него. Но никой в американската преса не си позволи да посочи това безобразно поведение. Тя си остава крайно привилегирован образ в елита на САЩ.

 

Надценена фенка на Хилари Клинтън

Мерил Стрийп е една от най-надценените актриси в Холивуд. Тя не ме познава, но ме атакува по време на церемонията по раздаването на наградите „Златен глобус“. Тя е лакей на Хилари Клинтън и загуби много лошо. Относно обвинението, че съм се подиграл на журналист с физически дефект: за стотен път повтарям, че не съм и никога не бих направил подобно нещо. Просто показах как той промени стар материал, който бе написал за мен преди 16 години, за да ме обрисува в негативна светлина. Още един пример за безчестието и лъжите на медиите.

Доналд Тръмп, 45-ият президент на САЩ

 

Вдъхва кураж на младите актриси

Мерил Стрийп е онази внушителна фигура, която вдъхва едновременно респект и кураж на младите актриси. Тя е ролеви модел и не е чудно, че толкова много колежки искат да подражават на Стрийп, но тя все пак е неподражаема. Трудно е да си представим как една актриса може да изиграе всички тези изключителни роли в киното. 

Натали Портман, актриса

 

Хубаво е, че ме сравняват с нея на младини

Когато ме питат дали харесвам, че ме сравняват с Мерил Стрийп на младини, винаги реагирам с премного почуда. Как да не харесвам, та това е Мерил Стрийп. Вие нормални ли сте? Разбира се, аз знам, че тези паралели са напълно безпочвени, защото никой не може да се сравнява с нея. Но всички можем да се вдъхновяваме от нея като актриса и важна фигура в културните среди на Америка.

Дженифър Лорънс

Жертва на либералната параноя

През последните години Мерил Стрийп постоянно превръща всеки публичен повод в плосък и агресивен политически театър, издържан в най-лошите традиции на прогресивното движение, което има за цел на дискредитира всеки идеологически опонент и да го погребе под обвинения в расизъм, ксенофобия, хомофобия и т.н. Словата на Стрийп спечелиха овации в средите на параноичните либерали, но оставиха безкрайно лош вкус сред повечето критични и скептични наблюдатели на обществените процеси.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети