На 7 април 2020 да почерпят

Телците да проявят търпение, Водолеите стабилизират финансите си – Дневният хороскоп на Алена

Стилиян Петров: До няколко месеца ще обявя дали се кандиратирам за президент на БФС

Коронавирусът – тор за графоманията Сред мераклиите за слава преобладават неразбрани поети

Улица в Ню Йорк е №1 по сделки с луксозни имоти Средната цена е 38,5 млн. долара

Строят апартаменти за възрастни хора

Броят на смъртните случаи от коронавирус в САЩ надхвърли 10 000

Коронавирусът предпочита мъжете

Франция съобщи за още 833 смъртни случая от Covid-19

Отмениха вечерния час в област Стара Загора

Ниските лихви повишават инвестициите в имоти Полша привлича много капитали

МЗ пуска Национална информационна система за борба с COVID-19

Пробват над 300 терапии за COVID-19

Българи от чужбина наемат жилища с виртуален оглед

Депутатите без заплата до края на извънредното положение

Милиардери пръскат луди пари за шантави покупки

Стив Коен си има огромен аквариум с консервирана акула.

Много от нас мечтаят да имат толкова пари, че да могат да си купят всичко. Или да започнат да колекционират различни предмети на изкуството. Доста често обществото се подиграва на милиардерите, че ламтят за абсолютно безсмислени неща. Когато богаташите започват да трупат прекалено много и наистина не знаят какво да правят с парите си… какво става? Електронното издание “Хъфингтън поуст” задава този въпрос и отговаря с колекция от шантави неща, които само човек с прекомерно много големи възможности би понечил да прави. Някои купуват айфони, украсени с диаманти и злато, гигантски дворци и др. Днес ще говорим за онези покупки, при вида на които си задаваме само един въпрос: защо купихте това?

Клайв Палмър – “Титаник 2”

Клайв Палмър все още строи “Титаник 2”.

Клайв Палмър е австралийски бизнесмен, както и бивш политик и поет. Притежава големи минни предприятия за добив на желязна руда, никел и въглища. През 2013 г. капиталът му е оценен на 1,5 милиарда долара. През същата година Палмър обявява, че иска да направи кораб със същата структура и размери на “Титаник” и да го нарече “Титаник-2”.

Цената на кораба се предвижда да бъде малко над 600 млн. долара. Идеята му е да изгради абсолютно копие на легендарния кораб, но с подобрена система за сигурност. Ще постави достатъчно лодки на борда, за да се спасят всички пътници в случай на спешност. Завършването на строителството е планирано за 2016 г., след това е отложено за 2018 г., а сега дори и за 2022 г. Прави го, за да може паметта за пострадалите в съдбовния ден при потъването на “Титаник” да се запази за бъдните поколения.

Стив Коен – тигрова акула

Стив Коен си има огромен аквариум с консервирана акула.

Стивън Коен е американски инвеститор и мениджър на хедж фондове. Притежавайки 14 милиарда долара, той решава да направи една от най-странните покупки. “Физическата невъзможност на смъртта в умовете на живите” е името на художественото произведение, създадено през 1991 г. от Деймиън Хърст. Това е тигрова акула, съхранена във формалин.

През 2004 г. Стивън Коен купува това произведение на изкуството за неизвестна сума. След това любителите на изкуството разбират, че Коен е похарчил около 11 милиона долара за придобивката. Няколко години по-късно става ясно, че Хърст е използвал грешен химически разтвор и акулата започва да гние, а водата променя цвета си. Какво прави Коен? Той намира нова акула, с която заменя разпадащата се. Изкормя я и я поставя в подходяща химическа течност.

Лари Алисън – Хавайски остров

Вероятно няма човек, който да не си мечтае да отиде на Хавайските острови. Съоснователят на Oracle Corporation Лари Алисън също обича Хаваите. Днес богатството му се оценява на 64 милиарда долара. През януари 2018 г. сп. “Форбс” го постави на 8-мо място в списъка на най-богатите хора в света. А какво прави един милиардер, който има слабост към Хавайските острови? Точно така, купува си от един от тях. Лари Алисън е придобил 98% от собствеността на о. Ланаи, обитаван от едва 3000 души. За тази покупка Лари плаща около $ 300 млн. и дори си построява летище. И така Алисън може да използва територията от около 80 хиляди декара изключително за собствени нужди.

Джеймс Камерън – лична подводница

Джеймс Камерън изследва дълбините на океана с личната си подводница.

Да купиш лична подводница, с която да изследваш дъното на океана, е нещо като че ли по-оправдано от практическа гледна точка. Човекът винаги е бил любопитно същество, а няма по-възхитителни и събуждащи любопитството му неща от природата. Режисьорът на касовите филми “Титаник” и “Аватар” Джеймс Камерън си взе собствена подводница, за да изследва дълбините на океана – цели 11 километра надолу до дъното на Марианската падина.

Убежище – бункер

Една от най-шантавите придобивки безспорно е купуването на подземно луксозно убежище-бункер на територията на ракетна база от времето на Студената война в Канзас – за да се преживее идването на Апокалипсиса. Именно това правят четирима богаташи, които пръскат 7 млн. долара за целта.

Цилиндричното подземно убежище разполага не само с пространство за живеене, но и с вътрешна ферма за животни, басейн, кино салон, запаси от суха храна за 5-годишен период, както и пространство за изграждане на медицински център и училище.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.