Служители на Апелативната прокуратура в Търново с грамоти за висок професионализъм Отличията бяха връчени тържествено пред целия колектив

Столична община създава ново направление за контрол и ред в строителството

Парламентът одобри покупката на два кораба минни ловци за близо 2 млн. евро от Нидерландия

Йордан Цонев: Решението за партийната субсидия е незаконно

Бет Берс лекува депресията си с конна езда

Халил Летифов, ДПС: Решението за партийната субсидия от 8 лв. на глас е договорка между ГЕРБ и БСП

Задържаха румънец, издирван за множество измами у нас Чужденецът е арестуван след операция на габровската полиция

Туск: Брекзит е една от най-грандиозните грешки в историята на ЕС

Цвета Караянчева: Многобройните превъплъщения на Стоянка Мутафова я превърнаха в икона на българската сцена Парламентът почете с едноминутно мълчание паметта на актрисата

Президентът Радев за Стоянка Мутафова: Тя остава златна епоха в българския театър и кино

Министър Банов: Напусна ни легенда! Почивай в мир!

Трима от обвинените за наркоразпространение в Елин Пелин остават в ареста

Никола от “Царското коляно” на Великия Крум Съседите край Вардар се опитват и него да присвоят

57-годишна жена загина при катастрофа край Ребърково

Премиерът Борисов: Ресорът на Мария Габриел кореспондира с ключови приоритети на правителството

Модерните градини използват капково напояване

Отдавна отмина времето, в което земеделците поливаха реколтата с кофите. Днес модерните стопанства разполагат със съвременни методи за напояване.

Все по-масово се използва методът на капково напояване. Посредством него се постига икономично поливане на всички растения в градината.

Познатите маркучи за поливане са заменени със специални, пригодени да доставят влага до всеки корен от водопроводната мрежа.

Капковото напояване позволява да се спести 30 до 50% от количеството вода за напояване на градината. Достатъчно е да бъде добре проектирана системата и продукцията на вашата градина ще е значително по-качествена и същевременно по-евтина от останалите.

Доставянето на влага само в корените на растенията от градината подпомага и борбата с плевелите.

Този начин на поливане е не само икономичен, но и се налага да отделяте много по-малко време за тази дейност. Достатъчно е да зададете програмата и поливането няма да ви ангажира по никакъв начин.

Учените твърдят, че растенията, които се отглеждат с капково напояване, са много по –продуктивни и растат много по-бързо.

Най-елементарната система за капково напояване е с капков маркуч. Той е подобен на обикновения, но е с дупки по цялата си дължина. Разполага се така, че при всяко растение да има отвор, от който да идва водата. Единият край на маркуча се свързва с водопровода.

Вечер е най-подходящия момент за поливане на градината. Тъй като вече е по-хладно, водата няма да се изпаряват бързо и растенията ще разполагат с необходимата им влага през целия ден.

Модерните стопанства разполагат със системи, които позволяват програмиране на количеството вода, времето за напояване и всякакви други екстри.

Точно заради ефективността и лесната употреба на капковото напояване, то се използва в цветните градини на редица известни паркове, обособени в градска среда. Това позволява цветните лехи да са винаги достатъчно влажни и да поддържат цветята свежи и красиви.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.