Йорданка Фандъкова: 90% от автобусите в София догодина ще бъдат нови и с най-високия екологичен стандарт

„Арестуваха“ камион с крадена дървесина във фабрика за пелети

Ловец от Елена се прострелял с пушката си Нараняването станало по невнимание при почистване на оръжието

България и Йордания засилват сътрудничеството си в търговията, земеделието, образованието, отбраната и борбата с тероризма

Разследват водач на джип, прегазил пастирско куче

Ало измамници завлякоха баба със 700 лева и злато

Прокуратурата: Няма достатъчно данни за извършено престъпление от Атанас Семов

Откриха тяло на 24-годишна жена в столичен хотел Задържан е 37-годишен мъж

Зелената икономика донесе Нобел на Уилям Нордхаус Той е един от привържениците на идеята за облагане с данък на вредните емисии

Тролейбусни жици паднаха върху кола в Пловдив, няма пострадали

Православната църква почита Свети Данаил

Вежди Рашидов открива нова изложба Темата на експозицията е “Пейзажът в акварела и главата в скулптурата”

Проф. Тодор Кантарджиев: Грипът се развива за около 2-3 часа

Русия използвала социални мрежи и медийни платформи за дезинформация по време на президентските избори в САЩ

Над 600 снегорина са чистили пътищата в страната през изминалата нощ

Мрежата ви познава много добре Използва информацията и действията на потребителя

Социалната мрежа Фейсбук актуализира през 2014 година своите правила за използване на потребителските данни, се съобщава на уебсайта на услугата. Медиите съобщиха, че Фейсбук съществено е променил правилата, и че сега социалната мрежа ще може да прехвърля данни на трети страни без специално разрешение. Ето защо не трябва да съхранявате и прехвърляте личните си данни чрез социални мрежи, особено чрез Фейсбук.

Какви данни получава и използва Фейсбук? Освен регистрационни данни и публикации в социалните мрежи, получава и други действия. Фейсбук използва информацията за действията, които потребителят прави. Например добавянето на някого за приятел, маркирането на „харесва“, маркирането на някое място, прехвърлянето на връзки или промяна на информацията в неговия профил. Социалната мрежа анализира действията на потребителите, които мнозина от тях не възприемат като действия. Например, когато той просто преглежда страницата на друг потребител, изпраща и получава съобщения, търси приятел или страница. Освен това, когато потребителят публикува снимка или видеоклип, Фейсбук получава данни, свързани с него, например датата, часа и мястото на снимката.

Социална мрежа също така използва цялата информация за мрежата и комуникационен канал на потребителя, сиреч, IP-адрес или мобилен телефонен номер, както и оператора, операционната система, местоположението, използвания браузър и устройството. Фейсбук също знае кои сайтове посещава потребителят, и има инсталирани за тях приставки (плъгини) за социалните мрежи. Тази услуга за събирането на данни Фейсбук може да бъде получи и чрез използване на „бисквитки“ (cookie).

Фейсбук получава информация за потребителите и от своите рекламни партньори, клиенти и други трети страни. Например рекламодателят може да информира платформата за това как потребителят реагира на рекламата във Facebook, за да оцени ефективността и да подобри качеството на тази реклама.

(Със съкращения, превод Павел Павлов)

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. В това съм уверен, че е така! Ако някой ден си говорите по между си и споделите, че ви трябват пари от банка например, не се учудвайте, че именно на страницата във фейсбиклука ви излеза възможността да вземете „бяла карта“, която естествено ще почерни дните ви. Всичко е свързано днес и само душите ни са разделени. Този който прави тази политика не е човек и не изповядва моята вяра. А кой печели винаги от подобни човешки мъки е известно.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.