Лорита Радева от СОС за мръсния въздух:  Показанията на станциите към 7 ч. тази сутрин са под 50 микрограма

Д-р Ангел Кунчев: Грипът закъснява с повече от месец, още не се знае какъв щам ще ни атакува

Вулкан изригна в Нова Зеландия, има ранени (СНИМКИ и ВИДЕО)

Земетресение с магнитуд 4,5 край гръцкия остров Крит

Путин и Зеленски за първи път на четири очи в Париж, ще говорят за Украйна

ФБР разглежда като терористичен акт стрелбата в американска военноморска база във Флорида

От днес започва плащането на пенсиите за месеца

Мръсен въздух над нормата в София

Днес ще е предимно слънчево, максималните температури ще са между 7 и 12 градуса

Според проучване: Британците, които предпочитат да останат в ЕС, са повече от всякога

Радев и членове на ЦИК ще анализират местните избори

Днес почитаме Света Анна

Прощаваме се с голямата актриса Стоянка Мутафова

Банковата система се развива възходящо

Мачовете и спортът по телевизията днес, понеделник, 9 декември 2019

Мрежата ви познава много добре Използва информацията и действията на потребителя

Социалната мрежа Фейсбук актуализира през 2014 година своите правила за използване на потребителските данни, се съобщава на уебсайта на услугата. Медиите съобщиха, че Фейсбук съществено е променил правилата, и че сега социалната мрежа ще може да прехвърля данни на трети страни без специално разрешение. Ето защо не трябва да съхранявате и прехвърляте личните си данни чрез социални мрежи, особено чрез Фейсбук.

Какви данни получава и използва Фейсбук? Освен регистрационни данни и публикации в социалните мрежи, получава и други действия. Фейсбук използва информацията за действията, които потребителят прави. Например добавянето на някого за приятел, маркирането на „харесва“, маркирането на някое място, прехвърлянето на връзки или промяна на информацията в неговия профил. Социалната мрежа анализира действията на потребителите, които мнозина от тях не възприемат като действия. Например, когато той просто преглежда страницата на друг потребител, изпраща и получава съобщения, търси приятел или страница. Освен това, когато потребителят публикува снимка или видеоклип, Фейсбук получава данни, свързани с него, например датата, часа и мястото на снимката.

Социална мрежа също така използва цялата информация за мрежата и комуникационен канал на потребителя, сиреч, IP-адрес или мобилен телефонен номер, както и оператора, операционната система, местоположението, използвания браузър и устройството. Фейсбук също знае кои сайтове посещава потребителят, и има инсталирани за тях приставки (плъгини) за социалните мрежи. Тази услуга за събирането на данни Фейсбук може да бъде получи и чрез използване на „бисквитки“ (cookie).

Фейсбук получава информация за потребителите и от своите рекламни партньори, клиенти и други трети страни. Например рекламодателят може да информира платформата за това как потребителят реагира на рекламата във Facebook, за да оцени ефективността и да подобри качеството на тази реклама.

(Със съкращения, превод Павел Павлов)

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. В това съм уверен, че е така! Ако някой ден си говорите по между си и споделите, че ви трябват пари от банка например, не се учудвайте, че именно на страницата във фейсбиклука ви излеза възможността да вземете „бяла карта“, която естествено ще почерни дните ви. Всичко е свързано днес и само душите ни са разделени. Този който прави тази политика не е човек и не изповядва моята вяра. А кой печели винаги от подобни човешки мъки е известно.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.