Мръсните тайни на великия Чарли Чаплин

И звездите също си имат мръсни тайни. Факти от техния живот, които се разкриват едва след смъртта им или такива, които те ревностно пазят далеч от хорските очи докатo са живи. Любимият актьор на поколения меломани, Чарли Чаплин, на пръв поглед миловиден и забавен, всъщност крие тираничен характер на безмилостен човек.

Чарлс Чаплин е роден на 16-ти април в Лондон, в бедно семейство на баща пияница и психично болна майка. Чарли расте ученолюбив, танцуващ и забавляващ хората от квартала. В началото на 20-те години, той превзема Холувид и почти всеки вече знае името му. Това, което не се знае е, че Чаплин има тъмни сексуални наклонности, които само звезда от неговия калибър би могла да премълчи. Пословично става влечението му към много по-млади жени. Чаплин е женен 4 пъти в живота си, два пъти се жени за 16-годишни момичета, а четвъртата му съпруга, е над 30 години по-млада от него.

Първата му съпруга, 16-годишната Милдред Харис, е млада актриса, която участва в няколко по-малки филми. Чаплин, се жени за нея през 1918 година когато е на 29 години, тъй като смята, че е бременна с детето му. Бракът продължава само 2 години, по време на които Чаплин я обижда постоянно, че е глупава и бездарна актриса. Държи се грубо с нея, изневерява ѝ и отсъства от дома им с дни. За живота си с Чаплин, Харис споделя, че е най-ужасното време прекарано с мъж някога и че той не е този приятен и забавен мъж от екрана, а крие двойнствена тиранична самоличност.

През 1924 година, когато е на 35, той се жени за 16-годишната Лита Грей . Тъй като Чаплин се страхува да не бъде хвърлен в затвора заради аферата си с непълнолетна, двамата се женят в Мексико. Бъдещата актриса твърди по-късно, че Чаплин я е принудил да се омъжи за него, след като неочаквано забременява. Грей твърди, че Чаплин отправя „отвратителни, унизителни и обидни“ сексуални искания и я принуждава да извършва незаконни сексуални действия, които той очевидно практикува и преди двойката да се ожени. Той иска от нея да бъдат трима в леглото. Твърди се, че Чаплин казва на Грей: „Всички женени хора правят такива неща. Ти си моя жена и трябва да правиш това, което искам от теб.” Този ​​брак няма да продължи дълго. Ще те накарам толкова да ти писне от мен, че няма да искаш да живееш с мен."

Грей издържа брака в продължение на три години и му ражда двама сина, преди най-накрая да си тръгне през 1927 година. Горчивата им съдебна битка публично изобличава Чаплин като манипулативен плейбой. Разводът им е най-големият холивудски скандал по това време, клеветящ името на Чаплин. Молбата за развод, която Лита Гей подава се състои от над 50 страници, огромна за времето си, в която ясно е описано, че Чаплин издевателства над нея с психологическа атака и физическа сила. След като излизат наяве тези страници, доверието в актьора започва да се поставя под съмнение, дори от най-големите му фенове.  

Но както се случва често дори и днес, Холувуд бързо забравя историите, а Чаплин продължава да се радва на славата си. През 1936 година той се среща със звездата на Бродуей Полет Годард. Тя го лъже, че е на 22 години, а всъщност е само на 16. Бракът приключва след седем години с напускането на Годард. Тираничния Чаплин ревнува съпругата си и поставя под съмнение всяка нейна стъпка. Той се опитва да контролира кариерата ѝ като и заповядва кои роли да приеме и кои не. По време на брака им, Чаплин сякаш живее собствен живот, различен от този на женен мъж. Флиртува с непълнолетни, отдава се на ласките на проститутки, посяга на жена си.

Когато е на 50 години, Чаплин открива истинската любов в лицето на 18 годишната Уна О’Нийл, дъщеря на носителя на награда „Пулицър“ Юджийн О’Нийл. Разликата във възрастта им не е бариера и двамата са неразделни до смъртта му през 1977 г. и имат 8 деца.

Въпреки всичко, за което Чарли Чаплин е критикуван, случаят, който слага край на американската му кариера, изглежда като несправедливост. Между 1941 и 1942 г. комикът излиза с актрисата Джоан Бери, но връзката им приключва внезапно, когато Бери нахлува в къщата на Чаплин и го заплашва с пистолет, обиждайки го с непристойни думи. Година по-късно, през 1943 г., младата жена съди актьора, обвинявайки го, че я е забременил. 

Чаплин има и много любовници, включително актрисата Луиз Брукс. Тя описва как актьорът  винаги мие гениталиите си с йод, преди да прави секс в опит да се предпази от сифилис. 

Смята се, Чарли Чаплин е имал над 2000 жени в живота си. За съжаление някои от тях понасят жестокостта на Чаплин с години, някои от тях му раждат деца и стават жертва на неговата егоистична, доминираща и жестока личност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл