Надгражда се върху постройка, над развалини се плаче

На циганите най-много е нужна здрава българска България, други просто ще ги попилеят

С другаря Ким преговарят хегемоните, нас не ни ихтибарят и братята македонци

За пореден път яростно неинтегриращи се цигани бият българи, полицията ги брани от справедливия гняв на потърпевшите. Този път възмутителният инцидент е в пловдивското село Войводиново. Жертвата на двама хулигани е военнослужещ от специалните сили, баща на две деца. Ходил човекът по Богоявление да лови кръста в реката, препречили пътя към дома му, той им направил забележка. Разгневили се тез твърде докачливи люде, те забележки никак не търпят, особено пред свидетели. Пребили го пред тях жестоко, бере душа в болница.

Обичайна родна картинка в ерата на разпрекрасната т. нар. либерална демокрация, в условията на правова държава и разнообразна стабилност. Следват полицейско присъствие, леко изненадан кмет, идват задължителните двадесетина възмутени от свидетелите т. нар. роми с брадви, колове и кирки. Нашата полиция тях пази, не българите. По Ивановден около 300 души се организирали за поход в циганската махала, но жандармерията решително им се изпречила. Да не вземат да разстроят махленците преди Банго Васил идната седмица!

Подобни картинки наблюдаваме все по-често, явно се касае за тенденция, срещу която няма противодействие. През 2017-а „Труд“ писа: „Мултикултурно циганите подивяха“ . И без друго тънкият цивилизационен слой над първобитния човек ускорено се изтърква в днешни условия, при тях съвсем изтъня. Огромен процент изпадна от цивилизацията. А първобитният се ръководи главно от емоции, разумът му пречи, поведението му е предвидимо примитивно, без задръжки. Една забележка мигом предизвиква агресия, особено ако не се очаква съпротива или наказание.

Заради първобитния човек в нас 99% от хората избягват рисковете. Рискът да се сблъскат със законова репресия за извършени престъпления въздържа голямото мнозинство от хората да ги извършват. Войникът се е страхувал от съдебно преследване, затова не се е защитил решително. Обратно, разширяването на възможностите да се избегне наказанието неизбежно улеснява престъпната дейност и тя зачестява. Това имаме днес. Остър дефицит на правоприлагане в условията на разпаднала се държава.

Който сее „позитивна дискриминация“ и безконтролен мултикултурализъм, жъне грабежи, терор над мирното население, посегателства срещу органите на реда. Не е правова държавата, щом се обгрижва което и да е малцинство, щом остават ненаказани множество престъпни деяния, щом хиляди незаконните сгради не се събарят, щом се въртят брадви и ножове пред полицията и се бият войници. В конкретния и много други подобни случаи отговорността не е на полицаите и дори на началниците им, не са виновни дори главният секретар на МВР и министърът.

Тази система е инструмент в ръцете на политическата власт, значи тя е виновна. Така използва инструментариума, такива закони твори и такава съдебна система реди, които не могат дори и да искат служителите да осигуряват добър обществен ред, да бранят здравето, живота и собствеността на гражданите. А те отдавна не искат, повечето и не могат поради демотивираност и слаба квалификация. Системата на МВР отдавна е в развалини. А някакви НПО-та биват поставяни на една плоскост с държавни институции, че ги корят и им държат сметка. Де гиди!

През 17 в. османците докарват над 60 хиляди цигани от земите на днешен Пакистан, повечето ислямизирани, но ги заселват сред българите, не и в селата на правоверните. От тогава и до днес те въобще не са ги пускали наблизо, само покрай нас са мишкували. Винаги са покрадвали и просили, но с мярка, защото при изоглавяне са срещали решителен и болезнен отпор. Днес младите българи от много места емигрираха, изоставиха възрастните уж на държавата, всъщност на произвола. Днешната не е като вчерашната, не пази населението ни от вълци, ни от плъхове.

В „позитивната дискриминация“ няма и помен от демокрация, тя не е нищо друго, освен даване на специални права на някои малцинства, но те неизбежно ги използват във вреда на мнозинството. Привилегиите за малцинствата неизбежно огледално предизвикват сред държавнотворческия народ отхвърляне, враждебност и други самозащитни реакции. Тези процеси напредват в страните от ЕС и в САЩ, чуждите тела се отхвърлят и от социалните организми.

На запад вече се долавя тътен срещу мулти-култи-джендър властите, ще го последват и действия по-гневни от тези на „жълтите жилетки“. На крачка сме и тук от остри форми на самозащита на българите. М. г. в Пловдив д-р Иван Димитров, за да защити собствеността си, застреля рецидивиста Плъха. Ами ако колеги на пребития военнослужещ наминат по тъмно към махалата във Войводиново пеша или с бойна машина? Или полицаите един ден откажат да стоят с лице срещу потърпевшите и с гръб към брадвите и кирките?

Ще защитаваме правата на българските граждани във Великобритания след Брекзит, обещава премиерът, за правата на тукашните не сподели. През 2019-а щели да надграждат с особено внимание към хората в неравностойно положение. В неравностойно положение спрямо циганите са мнозинството българи. За тях кога ще дойде особеното внимание? Как и какво ще надграждат над МВР? Надгражда се върху здрава постройка, над развалини се плаче. След това се започва наново върху здрави темели.

Крайно време е ГЕРБ да премине от състоянието дясно-лява клиентела към реална национална партия. За това не е достатъчно да са представени с послушковци в парламента и администрацията, с протежета във всяко село. Да, свиреп ще е натискът отвън в обратната посока, но както все още са безалтернативни, така ще последват СДС. И не ляво-десните от БСП и „либералите“ от ДПС ще ги сменят, а едни с „кафяви“ и „червени“ жилетки и якета. Да минават в режим на оцеляване, иначе лошо!

Къде ще се крие политолигархията, в Евразия ли нейде? Вижте какво става със „системните“ в Западна Европа. Не циганите ще ги ометат, а популото! Което не зачитат колониалните администрации, наричащи се правителства. Обявяваните надменно за „популисти“ само ще се възползват. Не го искаме, но това е на хоризонта. Забележете най-сетне какво става в Италия и Франция. Каква партия управлява в Китай и какво постигна, защо Западът трепери от Поднебесната! И защо либерализирана Русия й диша праха и отчаяно се бори за оцеляване.

С непрестанно демонизираната Северна Корея тръгнахме през 1948 г. с почти еднакво на брой население, днес там вече са над 25 милиона, а ние? С тях се съобразяват заради мощната им армия и ядрено оръжие, с другаря Ким преговарят хегемоните. Нас не ни ихтибарят и македонците на Балканите, за по-западните да не говорим – „мон шер, диър френд, конграчулейшънс“ и туй то.

Все по-тъпо и безизходно става, външната среда много бързо се променя и изпреварва политиците. „Притеснен съм. За съжаление, все повече излизам лош пророк. От няколко месеца казвам как ще се влошат отношенията, светът върви главоломно към конфликт“, заяви през май премиерът, повтори го и през ноември. Прав е, а „Труд“ го пише от три години насам. Трябват изпреварващи мерки и действия, системни обединителни мероприятия сред българите са остро необходими. Само на българите може да се опрат.

Циганите няма да бранят България, но само покрай нас поминуват. На тях най-много е нужна българска България, други просто ще ги попилеят. Както я карат досега, повече не може, с правата и свободите вървят задълженията и ограниченията. Да им го обяснят достъпно от ДПС и още които ги ползват за електорат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Анализи