Община Велико Търново превърна с 820 000 лева изоставена сграда в комплекс за социални услуги Кризисният център ще приютява жертви на домашно насилие

Показват „Златното евангелие“ от Омуртаг в музей „Етър“ в Габрово Светинята ще бъде представена на Националния празник - 3 март

Общо 52 души са ранени при атаката в Хесен, 18 са деца

Заловиха грабител, нападнал жена

Деми Ловато се показа без грим (СНИМКА)

Директорката на Басейнова дирекция-Пловдив е обвинена за безстопанственост

Двама сърби са заразени с коронавирус

Wizz Air няма да отменя полети до Италия, от Ryanair все още няма официална позиция

Десетки автовози пътуват всяка седмица до огнището на коронавируса в Северна Италия

Пълни автобуси от Милано продължават да пристигат у нас

Нено Димов остава в ареста

Николета Лозанова към Филип Плейн: Благодаря ти за невероятната нощ

Гърция взема мерки срещу коронавируса, изтегля гражданите си от Италия

Появи се Ябълковият човек

Италианският премиер Джузепе Конте обвини ръководството на болница за разпространението на коронавируса в страната

Наемите на жилища нараснаха с близо 40%

Наемите в България са нараснали с близо 40% от 2007 г. насам. Само в седем държави от ЕС увеличението е по-голямо.

Наемите на жилищата в България нараснаха с близо 40% за период от 12 години – от 2007 г. до третото тримесечие на 2019 г., обявиха от Евростат. В ЕС има само седем държави, в които наемите са нараснали повече, отколкото у нас. А във Финландия и Ирландия ръстът е почти, колкото в България. Най-много са се повишили наемите в Литва – малко над два пъти, Чехия (+78,6%) и Унгария (+67,8%).

През септември 2019 г. цените на жилищата у нас са били с 12% по-високи от нивата през 2007 г., сочат данните на Евростат. Оказва се, че апартаментите вече са доста по-скъпи от цените при влизането ни в ЕС и преди световната финансова криза да достигне България.

Цените на жилищата и наемите в ЕС следват много различни пътища след финансовата криза от 2008 г., посочват от Евростат. Наемите нарастват през целия период от 2007 г. насам. А при цените на имотите веднага след финансовата криза през 2008 г. имаше първоначален спад. В периода 2009-2014 г. цените на жилищата в ЕС останаха повече или по-малко стабилни. А от 2015 г. има сериозен ръст като цените на жилищата се увеличават с много по-бързи темпове от наемите. От 2007 г. до септември 2019 г. цените на жилищата се увеличават в 22 държави от ЕС и намаление в 6, като най-високият ръст има в Австрия (+85,5%), Люксембург (+80,6%) и Швеция (+ 80,3%).

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.