Най-голямата частна колекция от уиски отива на онлайн търг

Най-голямата частна колекция от уиски ще бъде продадена на онлайн търг. Повече от 3900 бутилки ще намерят нов собственик, а общата сума на бутилките е между 7 и 8 млн. паунда, съобщи БТВ.

В  колекцията са включени редки малцови "Макалън", "Баумор" и "Спрингбанк". Освен това се смята, че това е най-обширната частна колекция, в която е представен целият блясък на шотландските дестилерии от XX в.

Редките бутилки уиски са принадлежали на Ричард Гудинг, починал през 2014 г. и притежавал една от най-големите компании за дистрибуция на безалкохолни напитки. Бизнесменът събирал уникалните "находки" в продължение на 20 години. Според семейството му, Ричард се е стремял да създаде "Перфектната колекция" уиски, пътувайки редовно до Шотландия с частния си самолет в търсене на специални бутилки от търгове и дестилерии.

Специфичният микс от уискита включва бутилки от някои затворени дестилерии на Шотландия, като Stromness и Dallas Dhu. В него са представени и някои от най-търсените бутилки в света, включително 60-годишният етикет "Макалън" 1926 Валерио Адами и 60-годишният Fine and Rare на "Макалън" 1926. През октомври бутилка The Macallan 1926 бе продадена за близо 1,5 милиона паунда.

Коментари

Задължително поле