Най-известният Mustang купен за 3,7 млн. долара

Автомобилът от филма „Булит“ намери нов собственик на търг

Легендарният Ford Mustang GT от филма „Булит“ бе продаден на търг във Флорида за 3,7 милиона долара. Автомобилът достигна баснословна цена, защото е една от „звездите“ в детективския трилър от края на 60-те години. Това е колата на главния герой лейтенант Франк Булит (в ролята – Стив Макуин) от полицията в Сан Франциско, която участва в 10-минутно зрелищно преследване по улиците на калифорнийския град.

Именно този филм променя начина, по който режисьорите представят на зрителите гонитбата между ченгета и бандити. Дотогава повечето автомобилни сцени показват как автомобилът завива зад ъгъла, чува се трясък и следват кадри от смачкани ламарини. В „Булит“ вече има истински екшън с коли, катастрофи, преобръщания, хвърчащи гуми.

Тъмнозеленият Mustang GT на детектив Булит дълги години беше в неизвестност. В продължение на десетилетия се смяташе, че колата е изчезнала след снимките. След половин век в нелегалност, автомобилът „изплува“ в гаража на американец, чийто баща го е купил през 1974 г. за 3500 долара. Той ползвал Mustang-а за всекидневен транспорт, докато се повредил. Едва преди три години колата била дадена за ремонт и тогава се установила истинската й самоличност. След което била обявена за продан на търг и собственикът напълнил банковата сметка с 3,7 милиона долара (3,3 млн. евро).

Това е може би най-известният Mustang по света. Той е представител на първото поколение на модела, от което в края на 60-те години на миналия век са произведени над 2 милиона екземпляра с двигатели V6 и V8 с мощност до 210 конски сили.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили