Натали Дормър: Съвършенството е скучно

Британско блонди бижу

Английската провинция ме прави щастлива

Най-невероятната снимачна площадка, на която съм имала привилегията да бъда несъмнено е тази на “Игра на тронове” в Дубровник, Хърватия

Страшно съм запалена и по покера. Имам си покер дружинка. Повечето момчета от моя покер кръг са математици, които разчитат на теорията на вероятностите по време на игра

Силните женски образи невинаги са интересни

[modula id="3156274"]

Натали Дормър е удивително красива и атрактивна британска актриса. Тя е позната по целия свят със своите качествени роли на “дами с корсети” в иконични костюмни драми. Публиката я познава като Ан Болейн от “Династията на Тюдорите” и Марджъри Тайрел от “Игра на тронове”.

Дормър е превъзходна изпълнителка, която олицетворява идеята за аристократична британска елегантност и класа. Днес тя продължава да бъде една от най-търсените и горещи актриси на планетата с лице и тяло, които още дълго време ще ни радват от големия и малкия екран.

- Натали, как гледате на скандалите и протестните движения, които доминират публичния разговор в Холивуд и са ангажирани с каузата за повече силни женски образи в киното и телевизията?

- Истината е, че силните женски образи невинаги са интересни. Аз лично вече със сигурност не съм заинтригувана от идеята да играя силна и безстрашна жена. За мен актьорското предизвикателство се крие в изиграването на една жена, която е ужасена и трябва да превъзмогне своя страх. Важно е приключението, пътуването. Куражът не е в липсата на страха, а в неговото надмогване. Що се отнася до половите динамики и разговора за тормоз. Момичетата също са способни да тормозят и да се държат отвратително. Но те го правят по-подривно и незабелязано. Не са толкова директни и лесни за посочване и дефиниране. При момчетата тормозът е по-видим и елементарен, по-физически. При момичетата е на по-психологическо ниво. Но със сигруност е необходима и реформа в начина, по който се възприемат актрисите в нашите среди. Понякога силата на една жена е твърде силно обвързана с нейния външен вид и чувственост.

- Какво научихте за Ан Болейн, докато снимахте “Династията на Тюдорите”?

- Знае се, че Ан Болейн не е била красавица. Тя е била по-скоро особнячка със силна чувственост и много време се отделя на описание на нейните очи. Това всъщност изпраща страхотно послание към всички жени, защото не всичко в живота се свежда до цялостната естетика. Болейн е била интригуващ образ. Днес нейната история привлича силно много модерни жени по страшно интересен начин. Тя е била независима, имала е мнение и дух, което по онова време е било нечувано. Един от уроците тук е, че съвършенството е скучно. Да бъдеш различен, да не изглеждаш като другите, да не си копие и реплика на някой модел - това е триумф на човешката природа. Ако всички бяхме симетрични и перфектни, животът щеше да бъде ужасно скучен.

- Разкажете малко повече за работата си в “Игра на тронове”?

Неописуемо усещане, което винаги ще нося със себе си. Наистина исторически сериал. Най-невероятната снимачна площадка, на която съм имала привилегията да бъда несъмнено е тази на “Игра на тронове” в Дубровник, Хърватия. Страната е изумително красива и впечатляваща с процъфтяващи водни спортове. Красиво, красиво място.Специалната магия на сценария на “Игра на тронове” се крие в написването на образите. Те не са безстрашни, но трябва да преодолеят страховете си.

- Коя е любимата Ви роля?

- Не бих могла да избера една голяма роля, която да дефинира моята кариера или да бъде означена като моят пробив. Бих искала да мисля, че всички роли, които съм изиграла са важна част от мен.

- Какво търсите сега в професионален план?

- Играла съм мното роли на елегтни и рафинирани дами и понякога ме привлича идеята да направя нещо радикално различно и да се пооцапам малко, образно казано. Също така старателно избягвам сценариите, в които момичето просто се хвърля на врата на мъжа. Играла съм подобни роли и в един момент си казах, че е време да мина напред.

- Кои са капаните на славата?

- Постоянното вглеждане във външния вид, в личния живот. Често ме обвиняват в наглост и снобизъм, казват и пишат, че вечно изглеждам самодоволна. Но това е само защото моето лице е устроено така - просто устата ми изглежда така сякаш постоянно се подсмихвам самодоволно. Един път един PR специалист дори ми каза да не прекалявам с усмивките на червения килим. Аз му отвърнах, че така си изглеждам и нищо не мога да направя по въпроса.

- Какво дете бяхте?

- От малка съм запленена от творческия процес и играта. Като момиченце много обичах да позирам с токчетата на майка ми, да си слагам нейните поли и рокли и да си пея “Материално момиче” на Мадона като вместо микрофон използвах четката си за коса.

- Имате ли любими хобита и занимания?

- Пътуването е важна част от моя живот и занимание, което ме обогатява. Пътуването притежава капацитета да разширява съзнанието. Най-вълнуващо е да се започне от рано, когато си още млад и неопитен. Виждаш другите култури, как живеят, предизвикваш сетивата си, опитваш различни кухни. Бих искала да отида до Хималаите, да посетя Непал, да се кача на легендарната хималайска Darjeeling влакова линия. Работата ми дава възможност да посещавам много страхотни градове. Когато съм на снимки или на прес тур винаги си отделям поне няколко часа да разгледам. Затова съм безкрайно щастлива, когато професионалните ми ангажименти ме отведат на места като Барселона, Мадрид, Рим, Париж, Стокхолм, Берлин, Ню Йорк. Задължително посещавам поне по една галерия или музей в свободното си време. Друго нещо, което ме радва и изпълва с усещане за удовлетворение и пълноценност е природата. Английската провинция ме прави щастлива. Красивият залез над Британската природа - това за мен означама дом. Страшно съм запалена и по покера. Имам си покер дружинка. Повечето момчета от моя покер кръг са математици, които разчитат на теорията на вероятностите по време на игра. Аз нямам техния математически мозък и се осланям на своя инстинкт. Но наскоро открих, че играта на покер има дълга история в моя род и може би дори вече се е превърнала в част от генетичното наследство на семейството ми. Друга моя страст е йогата. Поддържам се с йога и много тичане. Два пъти съм участвала в Лондонския маратон.

Коментари

Задължително поле