Нова марка мотоциклети у нас

Италианският производител на мотоциклети Moto Morini влиза на българския пазар и открива шоурум в София.

Moto Morini влиза на българския пазар и открива шоурум в София

Производител с 87-годишна история

Италианският производител на мотоциклети Moto Morini вече е представен официално в България. Това е марка с 87-годишна славна история, която започва през септември 1937 г.  с основаването на малка компания в Болоня от Алфонсо Морини. Той започва да произвежда триколки с 350, 500 и 600-кубикови двигатели. Изборът точно на този продукт е продиктуван от данъчната политика по онова време, когато МПС-та от този тип биват облагани с по-ниски такси, цените им са една трета от тези на малките камионетки и за управлението им не се изисква шофьорска книжка. Достъпната цена и отличните показатели създават добра репутация на производителя от Болоня.

Моделът CALIBRO на Moto Morini веднага събира погледите на познавачите.

През годините марката Moto Morini преминава през редица изпитания, но постига много успехи на пазара и в състезателните дисциплини. През 2005 г.  компанията потегля рязко нагоре с нова емблема, изобразяваща златен орел. От октомври 2018 г. италианският производител е част от групата Zhongneng, която прави значителни инвестиции в разработването и усъвършенстването на нови и настоящи модели и разширяването на гамата.

Мотоциклетите на Moto Morini се харесват на широк кръг водачи.

Днес в портфолиото на марката присъстват три модела в лицето на забавния и атрактивен приключенски мотоциклет X-CAPE, допълнен от „голия“ спортен SEIEMMEZZO STR и от елегантния „скрамблер“ SEIEMMEZZO SCR. Съвсем скоро към тях ще се присъедини и новата „къстъм“ машина CALIBRO, която ще се хареса на непокорните духом.

Първият шоурум на Moto Morini в България ще отвори врати на Челопешко шосе  в София, тъй като марката е представена у нас от холдинга Астреко, в който влизат компании с над 30-годишен опит в автомобилния и мотоциклетния бранш.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили