Нов SUV модел на ток ще зарадва китайците

Новият SUV модел VW ID.6 е предназначен за китайския пазар.

Volkswagen ID.6 предлага много място и трети ред седалки

Head-up дисплей с разширена реалност

Третият модел от електрическата фамилия ID на Volkswagen беше представен на изложението в Шанхай. Той носи означението ID.6 и представлява електрически SUV за семейно предназначение. Автомобилът е разработен специално за китайския пазар и ще се произвежда там на модулната платформа Volkswagen, на която стъпват и другите два електрически модела на марката - ID.3 и ID.4. Това дава гъвкавост на инженерите и възможност превозното средство да бъде съобразено със специфичните очаквания на купувачите в Китай по отношение на вътрешното пространство, функционалността, дизайна и потребителското изживяване.

Новият електромобил ID.6 е най-просторният модел от ID семейството. По отношение на задвижването се предлага в четири конфигурации с автономен пробег до 588 км и мощност до 225 киловата. Клиентите имат избор между два вида батерии с капацитет 58 и 77 киловатчаса. При варианта с двойно предаване максималната мощност е 225 киловата (305 конски сили), която осигурява ускорение от 0 до 100 км/ч за 6,6 секунди. Максималната скорост е ограничена на 160 км/ч.

С дължина от 4,88 м предназначеният за китайския пазар ID.6 превъзхожда с 30 см европейския модел ID.4. Това отваря възможност за инсталиране на трети ред седалки и надлъжно регулиране на втория ред. Автомобилът стъпва върху джанти с размер от 19 до 21 инча. Като алтернатива на големия стъклен покрив се предлага панорамен люк с механизъм за отваряне.

В пътническата кабина липсват традиционните бутони и превключватели. Управлението на системите се извършва от удобен 12-инчов сензорен екран и с гласови команди. Опционалният Head-up дисплей е с разширена реалност, като обединява реалната картина от зрителното поле на водача с триизмерни изображения и съобщения.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили