Остава тежко състоянието на простреляните мъж и жена в Сливенско

Полицейски ленти опасваха къщата на Петър в сливенското село Трапоклово. Снимка: Би Ти Ви, архив

Лекарите от сливенската болница продължават да се борят за живота на простреляните мъж и жена от село Трапоклово. Състоянието им остава тежко, на командно дишане са , предаде БТВ.

Все още има опасност за живота им. Продължава интензивното им лечение, може да се наложи втора операция. Физически и психически тормоз - такъв бил животът на 44-годишната Радост в дома на 64-годишния Петър Маринов, твърди нейната колежка Илиана Стоянова.

Радост и Петър се събрали преди две години. Тя е вдовица, неговата съпруга също починала. Имат по две деца. Според приятелката й Радост живеела с постоянни заплахи за живота си.

Според кмета на селото никой в Трапоклово не подозирал какво се случва зад стените на дома им. До трагичната развръзка всички ги приемали като семейство за пример. Системният тормоз принудил жената да се изнесе в дома на родителите си в близкия град Стралджа. Тогава заплахите ескалирали, а поведението на Петър станало опасно, разказва още приятелката на Радост.

На 6 май двете жени били на работа, когато Петър Маринов дошъл в крайпътното заведение. Бил агресивен и имал нож в колата си. Искал обяснени защо Радост не му вдига телефона.

Същата вечер мъжът отишъл и в дома на родителите й с ловна пушка в колата. Изплашена, жената се обадила на тел. 112 и това я спасило. Мъжът се върнал в крайпътното заведение във фаталната сутрин на 12 май. Двете жени отново били на смяна и Илиана станала свидетел на стрелбата срещу 44-годишната жена.

След това Петър избягал обратно в селото и отишъл при втората жертва – 58-годишен мъж. Стрелял по него, прибрал се в къщи и се самоубил на двора. Според полицията двата случая нямат връзка, а мотивите за тежкото престъпление са лични.Въпреки заплахите, Радост не подала жалба срещу Петър, защото се страхувала, че това ще го озлоби повече. Не послушала и близките си, които настоявали да отиде в полицията."

Коментари

Задължително поле