Шефът на “Teлeлинк” купи хърватски TV доставчик

Готвят нов превод на български на Истанбулската конвенция Терминът "джендър" предизвиквал неразбирания

Кучета водачи издъхват от миша отрова Лабрадорът Марвин се мъчил 10 дни, но не могли да го спасят

Посланик Бойко Коцев: Русия и ЕС ще си сътруничат за миграцията

Милен Керемедчиев: Япония иска споразумение за свободна търговия с ЕС

Пак намериха невзривени боеприпаси Петолъчката

Общинският съветник от БСП Огнян Стоянов в Горна Оряховица: Общината се готви да плати 80 000 лева за втори анализ на въздуха

Пореден магистрат от СГС печели дело срещу дисциплинарно наказание, поискано от Лозан Панов

Разследват майка, държала дъщерите си под ключ в Свищов Съсед разкрил на полицията къщата на ужасите

Протести в Сливен срещу закриването на две училища

Вучич отива в Косово заради убийството на Оливер Иванович

ИАГ: 148 акта написаха горските инспектори за седмица

Закопчаха в съдебната зала подсъдим и го отведоха в затвора Извършителят бил много жесток - изгорил жив гларус и набучил главата му на ограда

БЛС: Съдът обяви за нищожни лимитите на болниците за 2015 година

Отношението към сервирането е отношение и към клиента

Линия на италианския производител на кухненски прибори за частни домакинства и хотели Tognana Porcellane S.p.a.

„Любовта винаги е била водеща – на ресторантьорите към клиентите им, на шеф-готвачите към храната“– споделя Мария Николова, собственик на ReSol (Restorant Solutions) – компания лидер в ресторантското оборудване. Вдъхновението, както на ресторантьорите, така и на шеф-готвачите, бе водещо и в успешното представяне на компанията на международното специализирано изложение СИХРЕ, по време на което ReSol представи новите тенденции и линии прибори, както и препоръки в композирането на кетъринг.

Бизнесът на ReSol стартира почти случайно, когато Мария се е заела със задачата да помогне в набавянето на специални прибори за сервиране в заведение от висок клас. С проучването започва да се интересува от водещите световни тенденции и открива производители, които са непознати в България. Предизвиква интереса на ресторантьорите. Така през 2014 г. се ражда идеята, наречена ReSol (Restorant Solutions) – нова услуга, предоставяща на собствениците на заведения и специалистите в ресторантьорския бранш разнообразен избор от качествени продукти.

Специализираната във внос и търговия на едро с пособия най-вече от порцелан компания бързо се подрежда в лидерските позиции в бранша. По време на представянето си на СИХРЕ 2017 всички посетители и гости се запознаха с водещи специалисти, за които красивата маса е задължителна част от имиджа на ресторанта и основен белег на класата на заведението. Компанията представи разнообразни видове оборудване и идеи за сервиране при специални поводи – сватби, официални вечери и коктейли. Основна идея и цел на специалния уъркшоп на тема „Виртуози в сервирането“ беше акцентът, че модерирането на масата и начинът, по който се предлага храната, са от огромно значение не само за официални събития, но и в семейна или неформална среда.

ReSol представиха два фокуса – от една страна, към шеф-готвачите в реномираните ресторанти, които имат нужда от най-висок клас оборудване и голям брой прибори, за да разкрият имиджа и класата на заведението си, от друга, към собствениците на заведения, представяйки достъпни и лесни предложения за модериране. Важен акцент беше декорирането на здравословни храни при подготовката на детско парти, така че приготвените ястия и продукти да са атрактивни и интересни и за деца.

„Виртуози в сервирането“ представи три линии на презентиране – „Красива блок маса“, „Изкусителен кетъринг“ и „Индивидуалното сервиране“, а участниците бяха собственици на ресторанти, готвачи, както и сервитьори. Събитието представи и четири нови серии на италианския производител Tognana – черна, сиво-мраморна, опушено кафява и синя, носещи имената на четирите сезона. Декорациите, предложени за блок маси и дизайн на кетъринг, включваха разнообразни аксесоари – кошнички, дървени дъски, медни малки съдчета, каменни плата, цветни съдчета и много други.

ReSol е първият вносител за България на порцелан с нечупливи ъгли на Bonna, както и на аксесоари за сервиране, блок-маси и кухненски принадлежности от APS, Utopia, Dalebrook. Компанията предлага на българския пазар и порцелан от GBenedikt, Dibbern, Langenthal и Utopia.

Figgjo Норвегия – акцент в портфолиото на ReSol, представят порцелана в друга светлина – една чиния може да бъде направена в над 25 цвята, без това да изисква огромно количество от ресторантите. Което означава, че всеки един ресторант може да избере своя цвят според интериора и така да има своите уникални чинии. ReSol предоставя прибори за хранене от марката Sola Switzerland, които покриват разнообразна гама – както на много дизайнерски прибори, така и на класически варианти, и осигуряват на огромните хотели бюджетен вариант за блок маси. Изделията от стъкло са на световните брандове La Rochere и Italesse.

Компанията ReSol е приела за своя мисия да разкрие значението на приборите и аксесоарите за сервиране в заведението. Мария Николова споделя, че то е важно за всеки собственик на ресторант или шеф-готвач, за да се пресъздаде тяхното отношение към храната и обслужването на клиентите. „Ресторантьорският бизнес претърпя огромни промени през последните години и хората излизат не просто да се нахранят, а да изпитат удоволствие от неща, които не могат да си приготвят вкъщи – храна, обстановка, подредбата на масата – всичко това прави атмосферата в заведенията уникална.“ А резултатът се чете в доволните очи на клиентите.

 

Как е създадена компанията ReSol?

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.