Павел от дуета Pavell & Venci Venc‘: Приятелката ми ме буди с топъл чай

Само лузъри хейтят в мрежата

Кристина нарече десерт-афродизиак с моето име

Концертът на Лили Иванова е в моят световен Топ 3

Станка Златева ми е братовчедка, но още не се познаваме

- Pavell, новата ти песен “Топъл чай” е първият ти самостоятелен проект, без дуетната ти половинка Venci Venc' и е посветен на жената до теб - моделът Кристина Нгуен. Имаше ли колебания да покажеш пред феновете ти толкова интимна страна от себе си в този трак? 
- В това парче няма място за чакане и колебания - няма време за чакане при топлия чай. Аз никога не съм имал съмнения относно парчето, но със Саня (Армутлиева-б. а.) и екипа на “Вирджиния Рекърдс” имахме колебания дали е окей да представям самостоятелна песен, а Венци още от самото начало ме подкрепи и каза: “Давай, направи го!” Аз използвах момента, докато обсъждахме дали “Топъл чай” ще види бял свят и казах на Криси, че явно нищо няма да се получи и всички кадри, които заснехме заедно за видеото отиват брак. Така успях да я изненадам за рождения й ден, защото тя не очакваше, че тази песен ще се появи. Готовият клип беше изненада и за Саня, заснехме го без да кажем на никого в офиса и после директно й представих новото видео с трака. Много съм благодарен на режисьорите Тодор Ценов и Здравко Караиванов, както и на пичагата с дрона - Владимир Вълчанов, които си свършиха перфектно работата, а досега не бяхме снимали толкова дълго на българска земя - цели четири дни.

- Феновете на тандемът ви с Venci Venc' как приеха самостоятелната ти песен? Появата й нали не означава, че двамата се разделяте?
- Още, когато обявихме, че ще излиза нова песен, която е само с моето име и веднага получих лавина от запитвания на загрижени фенове - разделили ли сме се, скарали ли сме се, моментно ли е и каква е ситуацията между нас. Няма нищо такова, просто отваряме нова врата и споделяме с хората, когато имаме и някакви самостоятелни вдъхновения, извън общите ни проекти. Нас с Венци всяка година ни разделят, но ние продължаваме да сме заедно и да ги опровергаваме, а това не е случайно. В момента подготвяме един общ трак - за началото на ноември, който много ме вълнува и затова не искам да разкривам нищо повече за него.

- Ти признаваш, че “Топъл чай” е твоето извинение към Кристина, след ваше скарване. Често ли ви се случва да имате някакви разногласия и защо реши тази песен да се казва точно така?
- Много рядко се случва да се скараме, защото със сигурност не сме скандални и конфликтни личности, а и двамата сме много тихи води у дома и в личния ни живот. Разбира се, като прекарваш толкова много време с половинката си, няма как да не се подразниш понякога от елементарни битовизми, които след пет минути вече нямат значение. На всички се случва да си изпускаме нервите и който е невинен, нека пръв да хвърли камъка. Хубавото е, че като артист имам възможност да намеря по-оригинален начин за извинение. Затова, като се скараме, аз просто излизам и отивам в студиото, където е моят емоционален бункер, а на следващия ден пак се обичаме, както никой друг. Конкретно тази песен се случи в един такъв момент, когато бях в студиото и си пусках японски анимета, за да не мисля за скарването ни. Но когато нещо те вълнува много надълбоко, в един момент изплува на повърхността. Тогава не се сдържах и започнах да правя това, което умея най-добре - да пиша музика. Озаглавих парчето “Топъл чай”, защото ми напомня за топлина и домашен уют, който имам с Кристина, както и защото тя ме събужда всяка сутрин с топъл чай. Реших като извинение да й върна жеста и да нарека така песента.

- С Кристина сте се запознали на снимките на видеоклип на твоя колежка. Спомняш ли си какво беше първото ти впечатление от нея?
- Да, първата ни среща беше по време на видеото към песента на Ева Пармакова - “Ти губиш”, в която с Венци участваме. Когато има привличане между двама души, първото впечатление е ясно какво е. Мога да разкажа за второто, защото моментното привличане е по-елементарно. Какво ме впечатли в нея - когато целият екип пътувахме към Крушуна за снимките на клипа и всички си споделяхме много лични неща, Кристина разказа за своя живот и детство - за годините, прекарани в Англия и в България - за всички изпитания. Не можех да повярвам на това, което чувах, толкова силно впечатление ми направи! 

- Би ли споделил, какво те развълнува най-силно в нейната история? 
- Само да се опитаме да си представим как реагират българските дечица в Червен бряг и в по-малките градчета на чужденците от друга раса и много неща ще станат ясни, но ако тръгнем да говорим за толерантността у нас - това е много дълга тема...

- Колко време ти трябваше, за да я спечелиш и кой е най-романтичният подарък, който си й правил, освен песента? 
- Трудно ми е да кажа колко време ми трябваше и дали не съм я спечелил още от първия поглед и дали всичко не е предопределено, така че не мога да дам рационален отговор на въпроса. Мога обаче да кажа, че за това тя да ме спечели не й трябваше много време - само за един ден, а след това беше постоянно в мислите ми. За най-романтичния подарък..., ние често си правим изненади или мили жестове, но не мисля, че има по-романтичен от това някой да напише песен за теб. Това е първият, а надявам се не и последният такъв подарък, който й правя.

- Кристина е отличен кулинар и изпъкна с този си талант в известен тв-формат. Тя не е ли кръстила някой десерт или афродизиак на твое име?
- О-да! Нарекла е един десерт с шоколад и ягоди с моето име и той е абсолютен афродизиак.

- Във видеото към “Топъл чай” си личи, че сте много влюбени. Мислите ли вече за семейство и не ти ли се иска да станеш баща, като Венци, който се радва на малката Агуая?
- Ами, всъщност не сме малки, перфектни сме даже - в разцвета на силите си, но като стане - ще стане, ние не го планираме. Венци и други наши приятели имат деца, но не може друг да те “запали” по това, защото всеки си има личен път, който избира да следва. За сватбата мога да кажа, че не само не планирам, а и няма да има. Може би това е непопулярно мнение, но с Кристина сме с еднакво отношение по този въпрос и сме в синхрон и хармония.

- Извънредното положение се оказа голямо изпитание за много връзки, а на вас как ви се отрази?
- Ние още преди извънредното положение си имахме почти идентичен лайфстайл по отношение на съвместния ни живот, защото нямаме точно определено работно време. Когато аз пътувам за участие, както сега например за Горна Оряховица, тя ме чака вкъщи. В момента сме се изолирали в моето село Крушаре и прекарваме там времето си. Може би на хората, които са били по цял ден на работа, а сега им се наложи да прекарват това време с половинките си, им е било трудно да се адаптират, докато ние сме свикнали да сме си по цял ден заедно.

- От Крушаре е и голямата ни спортистка Станка Златева, познаваш ли се с нея?
- Станка ми е трета братовчедка, но не се познаваме и това е най-смешното, че още не съм се запознавал с нея лично. Постиженията й са неоспорими и аз нямам търпение да се срещнем, защото съм й фен - кой българин не е?! Един ден, когато съдбата ни срещне, сигурно ще се посмеем малко и ще си поговорим.

- Покрай Кристина, сигурно вече имаш познания във виетнамската култура, а имаш ли желание да посетиш тази екзотична дестинация?
- Само да уточня - тя не е чак толкова близко до виетнамска култура, защото говори на български и в съзнанието си е чиста българка. Визията е това, което е взела от баща си - очите, лицето..., както и възпитанието и дисциплината. Не мисля, че има българки с такъв външен вид, които да имат нейната дисциплина - тя е машина, направо непоколебима. Иначе на Кристина й е мечта да отиде във Виетнам и аз ще се погрижа тази мечта да стане реалност.

- В един от хитовете ви с Venci Venc' - “Булгари”, не криете огорчението си от това, че у нас не ценим успелите хора и плюем, дори по “Гришата и Бербатов”. Защо е така според теб и хейтът е толкова разпространен? 
- А, това е хубав, но труден въпрос. Не мога да кажа кога сме се обърнали - не мисля, че сме били такъв народ в цялата ни история, но са се случили поетапно някакви неща, които са ни огорчавали и са ни превърнали в един донякъде по-завистлив народ. Не го казвам от позицията - аз съм готин, а останалите не са, но виждам тези черти около себе си. Да се пътува е толкова хубаво и полезно нещо. Като бяхме в Куба с Венци, видяхме един доста беден народ, обаче в тях тези черти ги няма. Самокритиката какво представлява - като си откриеш нещо, което не ти харесва и да го промениш. “Булгари” е една самокритика, в която ние сочим с пръст тези, които сочат с пръст. Основната ни задача като артисти е да си отваряме очите за нещата, които не са окей. Отговорност е да знаем тези неща и да се опитваме да ги променим. Не познавам нито един успял и интелигентен човек, който да пише негативни коментари в YouTube. Ако си хейтър - успехът не ти е в кърпа вързан.

- А кои други черти от националния ни характер не ти допадат и кои са най-силните ни страни, според теб?
- Не харесвам това, че сме колебливи и не сме достатъчно задружни. Хората сме социални животни, събираме се на групи и създаваме общества, но като че ли у нас тези общества са по-теснички - обичаме си се, ама ако не си от нашите си много от другите. Ако не си от “Левски”, а от ЦСКА и става страшно, или ако не си от тази партия, а от онази... Това е нещо, което ни събаря и затова лесно ни управляват - ако сме заедно, ще сме голяма сила. А най-силната ни черта е, че за една малка балканска страна, имаме изключително здрави индивидуални представители - големи умове, спортисти..., но всички тези успехи са по-скоро индивидуални.

- В песента ви с Venci Venc' и VessoU - “Cash”, също има силно послание, като в нея вие пеете за значението на парите в съвременната действителност и за златотърсачките. Ставали ли сте обект на подобни момичета и успявате ли да ги разпознаете?
- Да, ставали сме даже много пъти, то сигурно е неизбежно - не знам. В това време, в което живеем и в тази среда, която ни заобикаля, където на пиедестал се издига материалното и има изрази, като “парите въртят света” - в такъв свят е нормално всеки да намира начин за оцеляване, a така наречените “златотърсачки” избират да използват себе си за целта. Аз бягам с 200 от такива момичета и сега съм на етап, в който искам дълготрайни и сигурни неща, все пак не сме на по двадесет години. Вече ги разпознавам лесно, това не можеш да го скриеш, но според мен е глупаво да търсиш някой, който да те използва, докато си му интересна, а след това да те смени със следващата подобна.

- Ти си от малкото млади изпълнители, които бяха на един от миналогодишните концерти на Лили Иванова в НДК. С какви впечатления остана от него?
- Аз и Венци сме огромни фенове на Лили Иванова и впечатляващото й творчество, което остава все така автентично през всичките години на кариерата й. Концертът беше невероятен, определено незабравимо преживяване. След него, казах в ефир, че той е един от трите най-страхотни концерта, на които съм бил някога, след тези на Роби Уилямс и Лени Кравиц. Изобщо не се шегувах в подредбата, а думите ми бързо стигнаха до нея и тя много се зарадва и ни поздрави.

- Освен твоите родители, кои са другите личности, които са те изградили като човек и светоусещане?
Едно от хобитата ми е изучаването на биографиите на световни личности и те всички вкупом са ми повлияли по един или друг начин. Ако трябва да цитирам имена, трябва да изброя “Топ 30” на най-великите изпълнители на всички времена, да прибавя към тях и Айнщайн, Хокинг, както и Ювал Ноа Харари с неговата трилогия “Sapiens. Кратка история на човечеството”. Като цяло, продължавам да се изграждам. Просто си търся вдъхновение от борещите се и успели хора, независимо дали става въпрос за Майкъл Джордан или Майкъл Джексън, защото за мен и двамата са примери.

Нашият гост
Атрактивният хип-хоп изпълнител Павел Николов - Pavell, е роден във Враца, но израства в Бургас, където завършва търговската гимназия. Той започва да се увлича по рап музиката като тийнейджър, а на 13 години записва първото си демо на касетка. Pavell признава, че е започнал с хип-хопа, защото този стил предлага най-подходящата форма, с която човек може да покаже разочарованието си от живота и огорчението от това, в което се превръща света ни. Нашумелият изпълнител напуска Военноморското училище във Варна по средата на втората си година там, защото тогава осъзнал, че музиката е това, с което иска да се занимава до края на живота си. През 2012-та, той се среща с Венцислав Чанов - Venci Venc‘, а двамата набират огромна популярност, след като стават артисти на Virginia Records. Преди две години Pavell се среща с красивият модел от виетнамски произход - Кристина Нгуен, която го вдъхновява и за новата му песен.

Коментари

Задължително поле