Пенсионери купуват селски имоти в Гърция

Много пенсионери от Европа купуват имоти в Гърция.

Сключват и сделки “на зелено”

Дават 250 хил. евро

Граждани на страни от Европа проявяват голям интерес към недвижими имоти в гръцката провинция, пишат медии в Гърция. Голям интерес към имотите в Гърция проявяват пенсионери и хора в предпенсионна възраст. Често те купуват имот преди окончателно завършване на строителството, заради по-ниските цени, казват брокери.

“Интересът към ваканционните жилища остава висок, особено сред хората, които са на няколко години до пенсиониране, на възраст от 50 до 55 години”, каза Йоанис Ревитис, ръководител на компания за недвижими имоти.

През последната година се е променило инвестиционното поведение на чужденците. “Повечето клиенти предпочитат да купуват къщи още на етапа на проектиране, тъй като цената може да бъде с 20% по-ниска, отколкото при закупуване на къща до ключ”, казват брокери. В Крит са много търсене имоти “на зелено” на стойност от 250 хил. евро нагоре. Сред причините за това е повишението на лихвите в някои страни от ЕС. Затова много купувачи предпочитат вместо да взимат кредит, да финансират покупката със собствени средства. А покупката на имот “за зелено” дава възможност за разсрочване на плащанията в рамките на няколко години. Когато хора в предпенсионна възраст купуват имот в Гърция, те нямат планове да се пренесат да живеят в него веднага, а след няколко години. Затова за тях е удобно да изчакат няколко години за построяване на имота, но да платят по-малко.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти