Пецата от „Hell's Kitchen Bulgaria": Може да не спечелих шоуто, но спечелих сърцата на хората

Най-забавният участник се ожени

Пецата предложил брак на своята любима на „Моста на влюбените“ във Франкфурт

Новият сезон на предаването започва на 25 февруари по NOVA

Във втория сезон на кулинарното предаване „Hell's Kitchen Bulgaria” звездата на шоуто безспорно бе Петко Венелинов, по-познат като Пецата. Той отпадна от надпреварата сравнително равно и днес, 10 месеца по-късно, освен да се похвали с нови професионални успехи, Пецата е щастливо женен мъж. Пред в. „Труд“ готвачът разказа за всички емоции след края на предаването, трепетите за бъдещето и какъв е животът му след като сключи брак.

- Петко, измина почти година откакто излезе от „Hell's Kitchen”. Какви спомени и емоции пазиш все още от предаването?

- Сякаш беше вчера участието ми във втория сезон на „Hell's Kitchen”, спомням си всичко много точно и ясно… Това беше най-готиното и незабравимо преживяване, което някога съм имал. Най-вълнуващото и интересно пътешествие в света на кулинарията, осеяно с много предизвикателства. Всеки ден в Кухнята на Ада беше изпълнен с различни емоции и преживявания и смятам, че емоцията от участието ми не би могло да се сравни с друга такова. От участието си като цяло пазя само хубави спомени, тъй като трудните и тежки моменти, знаете, избледняват бързо и остават само забавните преживявания.

- Кой е най-ценният урок, който научи от шеф Ангелов и прилагаш ли го в работата си сега?

- Не са един или два уроците, които научих от шеф Ангелов, много повече са. Той ме научи, че трябва винаги да се боря и да отстоявам своето място и позиция в кухнята, да преценявам всяка ситуация внимателно, за да не настъпи хаос и винаги да съм нащрек, за да реагирам правилно при възникнал проблем. И не на последно място да бъда лидер и “пълководец” в кухнята и да умея да ръководя останалите “нинджи“ от екипа.

- Ти беше един от най-колоритните участници в надпреварата. Разкажи ни какво бе отношението на хората към теб след напускането ти.

- Може да не спечелих шоуто, но спечелих сърцата на хората. Имам много фенове, които ме спират непрекъснато на улицата, поздравяват ме и искрено ми се радват. Като излязох от шоуто бях като в “небрано лозе” и ми беше много странно, че хората ме познават и ме заговарят. В последствие свикнах и много се радвам на позитивното отношение на малки и големи към мен.

- Какви врати отвори за теб кулинарното състезание и как се разви живота ти след края на снимките?

- Участието ми във втория сезон на Hell’s Kitchen България отвори пред мен много врати и ми предостави безброй много възможности за кариерно развитие както у нас, така и в чужбина. Най-голямата в света фирма за речни круизи ми предложи позиция на главен готвач, която приех моментално и работих 7 месеца на речна връзка в Европа – Амстердам - Базел.

- Разбрахме, че не само си открил идеалната жена, а и двамата дори сте се оженили. Как се срещнахте и предприехте тази сериозна стъпка?

- С моята съпруга се запознахме преди шоуто. Връзката ни обаче започна след приключването на моето участие в Hell’s Kitchen. Отношенията ни са много романтични и аз бързо разбрах, че това е жената на живота ми и й предложих брак на „Моста на влюбените“ във Франкфурт. Подписахме в София в тесен семеен кръг и на специална за нас дата, а официалното сватбено тържество ще бъде през лятото.

- Сега, в ролята на женен мъж, отстъпваш ли място в кухнята на жена си или държиш да приготвяш всичко сам?

- За мое щастие жена ми също има голяма страст към кулинарията. Готвим рамо до рамо и винаги приготвяме вечерята си заедно. Трябва да призная, че тя е много добра при приготвянето на десертите и често ме изненадва със сладки изкушения.

- Къде се виждаш след 5 години и как планираш да се развиваш професионално?

- След успешния сезон на борда на Viking cruises като шеф, бях поканен да стана главен готвач в един от “новоизгряващите” ресторанти в центъра на София с фюжън, арт-гурме и футуристична кухня. След пет години се виждам като част от още по-големи и модерни проекти.

- На 25 февруари стартира 3-ия сезона на „Hell's Kitchen”. Какъв съвет би дал на всички участници?

- На първо място бих искал да ги посъветвам да бъдат самите себе си, а не да слагат маски. Да свалят напрежението от себе си, да се отпуснат и да покажат целия си потенциал. Трябва да се научат как да оцеляват в адовата “джунгла” и да се борят да извоюват победите си, защото най-силният накрая ще спечели.

- Новият сезон е озаглавен „Емоции под налягане“. Кои според теб са емоциите, които 18-те участници трябва да овладеят, ако искат да стигнат до финала?

- Участниците трябва да “потушат” страстите си, да не се поддават и огъват под силата на огромното напрежение при предизвикателствата и вечерните резервации в ресторанта на Hell’s Kitchen. За да успеят, трябва да бъдат спокойни, но нахъсани и уверени в способностите си. Задължително е да бъдат “оперирани” от емоция и да не показват слабостите си.

- Поддържаш ли контакт с някой от съотборниците си от „Hell's Kitchen” 2?

- С всичките си колеги от Кухнята на ада и до ден днешен сме приятели, имаме даже своя онлайн група, където непрекъснато си пишем какво се случва с всеки един от нас. Винаги когато имаме възможност се събираме и готвим заедно, като обменяме нови рецепти. Нямам търпение да започне новия сезон и да го гледаме всички заедно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме