Платформата "Екс" тества въвеждането на такса за новите си потребители

Социалната мрежа "Екс" (X), известна доскоро като "Туитър" (Twitter), започна да тества нов абонамент, предвиждащ такса от 1 долар за новите потребители на платформата във Филипините и Нова Зеландия. Те ще бъдат първите, които ще изпробват програмата "Not A Bot", предназначена да намали спама и фалшивите акаунти в "Екс", предаде БТА.

"Тази нова програма има за цел да предпазва от фалшиви профили и спам съобщения (масово изпращане на нежелани съобщения – бел. р.), които се опитват да манипулират платформата и да навредят на други потребители на "Екс", пише в изявление на компанията.

Не е ясно защо новата програма се въвежда само за Нова Зеландия и Филипините или защо са избрани точно тези страни.

"Този нов тест беше разработен, за да подкрепи вече успешните ни усилия за намаляване на спама, манипулирането на нашата платформа и активността на ботове, като същевременно балансира достъпността на платформата, чрез малката сума, определена като такса за новите потребители", пише в публикация на акаунта за поддръжка на "Екс". 

В него се добавя още, че това не е продиктувано от стремеж за допълнителни печалби от страна на компанията. 

Съществуващите потребители няма да бъдат засегнати от новата абонаментна услуга. Тези, които изберат да не плащат, ще могат да предприемат действия "единствено за четене", включително на публикации, гледане на видеоклипове и следване на акаунти. Те обаче няма да могат да харесват публикации, да отговарят, да публикуват повторно, да цитират или да отбелязват публикации.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии