Подготвят нов закон за брокерите

За брокерите ще има задължителен образователен ценз.

От бранша ще го предложат на депутатите

Ще важат придобитите квалификации

Националното сдружение “Недвижими имоти” (НСНИ) ще предложи на следващия парламент проектозакон, който да регулира дейността на брокерите. “Подготвили сме осъвременен проект, който в момента се съгласува с Европейската асоциация на професионалистите по недвижими имоти (CEPI). Това е организацията, която работи пряко с Европейската комисия по законодателството, свързано с брокери и пропърти мениджъри”, каза Ирена Перфанова, зам.-председател на НСНИ.

С проектозакона ще се въведе задължителен образователен ценз за упражняване на дейността брокер в България. “Подходили сме либерално, за да може 100% от хората, които се занимават с този бизнес, да покрият изискванията на проектозакона. Много малка е вероятността да отпаднат някои от сега действащите посредници”, обясни Добромир Ганев, председател на НСНИ.

По думите на Ирена Перфанова проектозаконът ще признава придобитата квалификация в университетите и центровете за професионално обучение по различни специалности, свързани с недвижимите имоти. Тя е убедена, че така пазарът ще стане по-прозрачен, а потребителите - по-информирани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти