Появиха се нови кадри от драматичната спасителна операция в Тайланд (ВИДЕО)

Видеокадри от забележителната спасителна операция в Тайланд показаха, че блокираните в пещерата момчета са били извеждани на носилки, с водолазна екипировка, като изглежда са били силно упоени. Спасителната операция приключи във вторник, когато бяха извадени 4 момчета и треньорът им, които останаха блокирани 18 дни в пещерата. Тя започна три дни по-рано.

Записът, пуснат във Фейсбук страницата на спецчастите на тайландските ВМС, показва комплексна операция с множество водолази – чужди и местни, с използване на макари, въжета и гумени тръби, с помощта на които 12-те момчета от футболен отбор и техният треньор са изведени през лабиринта от тунели на наводнената пещера, предаде БНР. Преди това участник в операцията заяви, че някои са спели, други били в полусъзнание, но всички са дишали.

Днес стана ясно, че трима австралийски водолази също са попаднали в капан. Поврежда се основната водна помпа и нивото на водата рязко се покачва. Повече от час в пещерата тече нова спасителна акция, за да излязат всички невредими. Докато световните агенции пък във вторник разпространяваха новината, че целият футболен отбор вече е в безопасност, в пещерата все още е имало около 100-на спасители.

Сред последните излиза австралийският лекар Ричард Харис. Медикът доброволно стои с децата цяла седмица. Навън го посреща новината за смъртта на баща му. От подразделението на тайландските морски тюлени му благодариха лично и изказаха саболезования на семейството му.

Днес спасените момчета са се видели със своите родители, но през стъклото на изолираното отделение, в което се намират. Появиха се и първите кадри на момчетата в болницата. Те са в специално изолирано отделение и са в добро здраве, макар че са изгубили средно по 2 кг от теглото си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия