Продадоха за 18 хил. евро 105-литрова бутилка уиски

Бутилка уиски с обем от 105 л. и висока почти метър и половина беше продадена на онлайн коледен аукцион за 15 хил. паунда (18 хил. евро), съобщи BBC.

Бутилката тежи общо 180 кг и е била част от онлайн коледен аукцион, който приключи в 22:00 часа българско време в неделя. Тя съдържа в себе си уиски за около 150 стандартни бутилки и е запушена от 20 см коркова тапа. Цялото количество алкохол в бутилката би стигнало за около 3500 стандартни шота от по 30 мл.

Тя е била бутилирана от „Томинтул дистилъри“ през 2009 г. от екип от 14 души. Три години по-късно бутилката е била изложена на показ на фестивал на уискито в Единбург и цената й тогава е била около 5 хил. паунда (6 хил. евро).

„От време на време ни се пада възможност да си купим наистина уникална бутилка уиски – това е един от тези случаи“, коментира директорът и съосновател на аукциона Греъм Крейн, малко преди бутилката да бъде продадена.

„Радваме се да ви предложим тази огромна бутилка и се надяваме късметлията, който я закупи да има или достатъчно големи коледни чорапи, ако е подарък, или да планира да отпразнува новата година по запомнящ се начин“, казва още той.

Коментари

Задължително поле