Путин пуска 500 лъва по улиците

Лъвове на свобода по улиците на Москва като мярка срещу нарушенията на забраната за излизане.

Крайната мярка е заради неспазване на забраната за разходки из Москва

Всички смешки тук са крадени от фейсбук, може да се ползват след умствена дезинфекция

По заповед на руския президент Владимир Путин по улиците на Москва са пуснати на свобода 500 лъва. Крайната мярка е предприета, след като населението на руската столица упорито отказва да се съобразява със забраните, свързани с мерките срещу коронавируса.

Засега не е ясно дали се постига желаният ефект. Има само едно съобщение за забелязан много пиян руснак, който прегръща лъв насред улицата и му говори:

- Ех, коте, коте...какво са направили с теб гадовете от тайните ни биологични лаборатории...

Тази новина уверено грабва короната на първенството за фейкнюз до този момент. След нея се нареждат дори такива фалшиви, но иначе ползни новости като известието, че оралният секс предпазва от Ковид-19.

Междувременно името на вируса Ковид-19 поражда сериозни спорове - най-вече относно етимологията му. „Труд“ научи, че в БАН е сформирана тайна група от опитни лингвисти, на които е поставена задачата да установят произхода на термина. По стар български обичай учените езиковеди вече са се разделили на две враждуващи групи.

Според първата Ковид-19 идва не откъде да е, а от съчетанието на първите букви на „Костов-Виденов“. Доказателство за това била пагубността на заразата, съизмерима с управлението на двамата бивши премиери.

Второто група учени са привърженици на тезата, че наименованието на вируса е анаграма (т. е. разместени букви) на славасъчетанието „19 водки“. Това доказвало от своя страна, че вирусът е бил създаден в тайни руски лаборатории.

Ръководителят на екипа професор Махмурлийски бил склонен да приеме втората версия с една малка забележка:

„Абе, колеги, на никого ли не му хрумна, че всъщност може да е „91 водки, а не само19“?!, коментирал той.

Във фейсбус се появяват и много постове, изразяващи несъгласие и дори открит протест срещу налагането на работа от дома.

“Хоумофисът е ужасна тъпотия. Семейството ми е изключително недоволно!”

Това е написал Крум Георгиев от София, 43 г., по професия патоанатом.

Но нека завършим на позитивна нота - за тези, които щяха да встъпят в брак този месец, на не успяха залади наложените забрани, от редакцията казваме: Хора, животът ви дава втори шанс!

Коментари

Задължително поле