“Република Северна Македония” е географска област, получила статут на държава

Управниците на нашите братя трябва да се отърват от конците, на които десетилетия ги държат

Ноторно известен факт е, че така наречената „Република Северна Македония“ е всъщност около една трета част от географската област Македония, разположена понастоящем в Гърция, България и по долината на Вардар. Та тази една трета част от географската област Македония, чието население е ни повече ни по-малко българско, вследствие политическите машинации след Втората световна война е снабдена с институционални реквизити на държава и е вписана във федерацията Югославия като такава.

Сталин, Труман или Чърчил са авторите на тази зловредна политическа интрига - да разследват историците. По-важно е днес да запитаме същите кукловоди, защо, когато Гърция категорично смачка физиономиите на скопските политици за знамето и името на тяхната „държава“, Европа се правеше на умряла лисица, а когато България зае идентична позиция срещу шизофреничните историко-политически претенции на същите юнаци, се посипаха обвинения срещу нас за „национализъм“, подронване авторитета на Европейския съюз и затъмняване на светлото бъдеще на „македонския“ народ.

Не виждаме ли пореден пример за лицемерие и двойни стандарти в политическата игра на Великите сили и в частност на европейските такива? Всъщност, че Македония е име на географска област и не е никаква държава в политическия смисъл на думата, си го признаха самите скопски политици, съгласявайки се да се нарекат „северна“- чисто географско име, подсказващо за наличието на „Централна Македония“ в Гърция и други географски наименования на части от областта на Балканите.

До тук с политико-пропагандната същност на нещата. Далеч по-сериозен и тежък за историческото бъдеще на хората от тази област е въпросът за морала на сегашните и предишните управници в „Република Северна Македония“.

Дават ли си сметка тези хора, че превръщат в заложници на дебелоглавието, ината и подлостта си гражданите на страната им. Дават ли си сметка, че с учебниците им, в които пише, че българите са татари и ред други мръсотии и измислици за народа ни, копаят кален ров между братя по род и история.

Дават ли си сметка, че все по-ясно личат конците, на които са ги вързали някои западни централи за властови контрол. Вече получиха и изпълниха съответните поръчки и „тежки“ европейски медии като „Файненшъл таймс“ и „Монд“. В стил „анализатори твърдят“ в тях е представена цялата подличка реторика на скопските управници. Като например как България с действията си щяла да наруши доверието в ЕС или как поведението на българското правителство било функция на зависимостта му от българските „националисти“, както са наричани хората на ВМРО.

Тук задължително трябва да посочим и отцепредателството на нашего брата, което е родна историческа традиция. Борисов се страхува, че националистите могат да свалят правителството само месеци преди изтичането на мандата му, казва пред „Файненшъл таймс“ някоя си Весела Чернева, директор на някакъв си Европейски съвет по външни отношения в София.

Знайно е, че в българската история породата „Чернева“ е донесла повече страдания и мъка от делата на чуждестранните ни душмани. Но „млъкни сърце“! 

Искам само да кажа пак, че хората от Вардарска Македония са наши братя и ако техните управници се откачат от конците, на които са ги вързали, осъзнаят, че нямат право да превръщат в политически заложници хората, които са им се доверили и си стиснат ръцете с нашите, е напълно възможно калната политическа мъгла, която се стеле над Балканите през последните 120 години, да започне да се вдига.

Коментари

Задължително поле