Рохани: Иран е победоносен и единен след протестите

Иран е победоносен и единен след размириците от последните дни, както свидетелстват излъчените от държавните медии кадри от проправителствени митинги в редица градове на страната, заяви иранският президент Хасан Рохани, цитиран от Франс прес и ТАСС.

"Народът ни много пъти е удържал победа над заговора на враговете и още веднъж победи при тези размирици, които бяха заговор на врага срещу сигурността. Иранците можаха да преодолеят трудностите от последните дни въпреки икономическите проблеми, които изпитва страната в момента", каза Рохани на заседание на правителството.

"Размириците, които съпътстваха протестните прояви, бяха извършени с подкрепата на реакционните страни от региона и на САЩ. Иранският народ не допусна враговете на Иран да се възползват от сложната ситуация, свързана с повишението на цените на горивата", което предизвика антиправителствените протести, добави той.

Рохани отбеляза, че "решението за повишаването на цените на бензина има за цел да се постигне самодостатъчност и социална справедливост".

Коментари

Задължително поле