Руският гражданин Жерар Депардийо иска да се мести в Алжир

Жерар Депардийо

Френският актьор Жерар Депардийо, който има руско гражданство, смята да живее в Алжир. Това споделя самият той в интервю за вестник "Ла прованс", цитирано от ТАСС.

"В скоро време аз ще заживея в град Алжир (столицата на страната, бел. ред.). Аз отсядам там понякога за кратко. Там има история, има хора, които притежават особена мъдрост и елегантност, но които са били притискани от армията на "безграмотните" през 1830 г. (началото на завладяването на Алжир от Франция, бел. ред.)", споделя Депардийо. Той не уточнява смята ли да вземе и алжирско гражданство.

Жерар Депардийо (68 г.) има над 200 роли в киното, както и много на театралната сцена. През януари 2013 г. той получи руско гражданство. Причина за това бе решението на тогавашния френски президент Франсоа Оланд да въведе специален данък за богатите. Отначало Депардийо се премести в съседна Белгия. Заради това членовете на управляващата по това време соцпартия го критикуваха, въпреки че за последните 45 години той е платил 145 милиона евро данъци във френската хазна. В резултат на това Депардийо се отказа от френско гражданство и взе руски паспорт.

Коментари

Задължително поле