Руското посолство в САЩ: България екстрадира руснак, обвинен за онлайн измами

Снимка: Архив

Руснакът Александър Жуков, обвинен от американските власти за онлайн измами, е бил екстрадиран от България в САЩ и сега се намира в затвор в щата Ню Йорк. Руското посолство в Съединените щати съобщи на официалната си страница в Twitter, че скоро служители на консулството в Ню Йорк ще го посетят, съобщи TACC.

„По информация от офиса на прокурора на Източния окръг на щата Ню Йорк, на 18 януари 2019 г. руския гражданин Александър Жуков е бил екстрадиран от България в Съединените щати. Руснакът е обвинен в заговор за извършване на компютърни измами“, се казва в изявлението.

„В момента Александър Жуков се намира в затвора на град Бруклин, щата Ню Йорк. В близко бъдеще служителите на Генералното консулство на Русия в Ню Йорк ще посетят сънародника в затвора. Ще му бъде предоставена цялата необходима консулска помощ“, съобщават руските дипломати.

Руснакът Александър Жуков беше задържан през ноември 2018 г. в България въз основа на искане на САЩ. Прокуратурата на Източния окръг в щата Ню Йорк повдигна обвинения за онлайн измами на него и още петима руснаци - Борис Тимохин, Денис Авдеев, Дмитрий Новиков, Александър Исаев и Михаил Андреев. Освен това обвинения бяха повдигнати срещу двама граждани на Казахстан - Евгений Тимченко и Сергей Овсянников.

Коментари

Задължително поле