САЩ обмислят назначаването на нов командващ американските сили в Южна Корея

САЩ обмислят назначаването на нов командващ американските сили в Южна Корея – в момент, в който Вашингтон преговаря с Пхенян за ядрено разоръжаване на полуострова, отбелязва изданието Washington Examiner.

Генерал Робърт „Абе" Абрамс ще бъде изслушан в сенатската комисия за въоръжените сили. Ако кандидатурата му бъде одобрена, Абрамс ще поеме командването на 28,5 хил. военнослужещи на САЩ в Южна Корея, както и на две ключови военни части. Рокадата на поста ще дойде в момент, в който американският президент Доналд Тръмп обмисля провеждането на втора среща на върха със севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

„Сега, когато се изтеглихме от Ирак и Афганистан, световните събития в други региони създадоха среда, която е нестабилна, несигурна, сложна, двусмислена и опасна. Това е непредсказуемо и изисква нашата армия да бъде подготвена и в готовност по всяко време", написа Абрамс в статия, представена през месец май. В нея може лесно да се открои мотото на южнокорейските военни за „готовност за борба тази вечер".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия