САЩ отхвърлят възможността за военен отговор на Керченския инцидент

Съединените щати не водят дискусия за възможността за военен отговор на действията на Русия в Керченския проток. Това съобщи в четвъртък генерал Джоузеф Дънфорд, председател на Комитета на началниците на щабове на въоръжените сили на САЩ, на конференция, организирана от The Washington Post, предава TACC.

"Нямаше военен отговор, нямаше дискусия за военния отговор (на инцидента) в Азовско море", каза той.

"На първо място, нашите отношения с Украйна са насочени към две неща: ние им помагаме да реформират въоръжените си сили и второ, ние обезпечаваме отбранителните им потребности , така че да могат да се защитят" За да не се объркат двата въпроса (инцидента в Азовско море и помощта за Украйна като цяло), понастоящем няма дискусии за военен отговор на инцидента в Азовско море ", обясни военният командир. Междувременно той отбеляза, че неговата работа е "да гарантира, че президентът на САЩ Доналд Тръмп има възможни варианти за реакция с използването на въоръжени сили".

Дънфорд също така добави, че не е обсъждал инцидента в Керченския проток с началника на Генералния щаб на въоръжените сили на Русия армейски генерал Валерий Герасимов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят