Симитли открива рафтинг сезона на Благовещение

Стотици рафтъри ще окупират поречието на река Струма от тази събота, когато ще бъде даден старт на рафтинг сезона.

Община Симитли заедно Х-Клуб, Рафтинг клуб “Дефилето“ и Рафтинг клуб „Раец“ ще направят демонстрационно шоу с лодки по река Струма. Всички смелчаци и любители на силните усещания ще могат да се спуснат,разбира се след специален инструктаж.

Тази година клубовете са поканили и свои колеги от Румъния, Сърбия, Гърция, Македония За първи път на територията на община Симитли ще се проведе Балкански Рафтинг Фестивал с участието на 3 сръбски рафтинг клуба, 2 румънски, 1 гръцки и българските клубове, организатори на фестивала.

За официалното откриване се подготвя специално водно шоу. По принцип, при добри условия, рафтинг спускането продължава около 2 часа по най-дългото рафтинг трасе - около 12 км, като се преминава през различни по профил и трудност бързеи. Рафтинг центърът предлага всички условия необходими за участниците в спусканията, както и възможности за отдих и други забавления-пейнтбол турнир, въжена градина, спускане по тролей, стрелба с въздушна пушка и лък по мишени.

Купонът край Симитли е гарантиран, тъй като през двата дни ще има куп демонстрационни спускания по бързеите, а вечерите ще има веселба и балкански песни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл