София отново ще е столица на рока

За девети пореден път тази есен София ще е домакин на Международния фестивал за поп и рок музика. Той ще събере на една сцена известни имена на българския поп и рок от цялата страна, както и чуждестранни изпълнители, много млади таланти.

Освен създаването на качествена българска музика, събитието има за цел да подкрепи социално значима кауза. Тази година организаторите са избрали Информационната кампания в подкрепа на жени с репродуктивни проблеми.

Същността на проекта е насърчаване на жени на възраст между 25 и 35 години да се изследват, за да разберат какъв е

репродуктивният им статус и да вземат адекватни мерки.

В гала-концерта на финала ще се състезават 14 песни, успели да съхранят духа на българската популярна музика. Ще бъдат връчени куп награди, както и отличие на публикатa. Тя ще бъде определена чрез DMS-и към Българския Дарителски

Форум.

На фестивала ще бъде обявена и награда в памет на Петър Гюзелев, както и отличие за цялостно творчество. Фестивалът ще бъде заснет и излъчен от Българската национална телевизия. За участие в конкурса за нова българска поп и рок песен  през последните пет години са постъпили над 300 нови авторски песни, както от утвърдени творци, така и от млади композитори и групи.

В Международния конкурс за изпълнители са взели участие артисти от 13 държави – Англия, Италия, Испания, Литва, Гърция, Полша, Беларус, Русия, Испания, Черна Гора, Северна Македония. На фестивала са гостували и представители на Световната организация на фестивалите и артистите WAFA, което гарантира и членство на конкурса в авторитетния форум.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл