Строителството в Букурещ продължава

Предприемачите не са спрели работата на строителните обекти в Букурещ.

Наемите може да бъдат повишени

Офис сгради, с обща площ от около 450 хил. кв. м в Букурещ, са на етап “в строеж” и се очаква да бъдат завършени между 2020 г. и 2022 г. Със завършването на новите офис площи през следващите две години и половина офис пазарът в румънската столица ще възлиза на 3,5 млн. кв. м.

Предприемачите не са спрели работата на строителните обекти заради пандемията от коронавирус. Най-активни в Букурещ са предприемачите, които са контролирани от румънски инвеститори. В същото време международна консултантска компания предупреди, че румънският пазар на недвижими имоти може за бъде засегнат от евентуално поевтиняване на румънската национална валута заради пандемията. Ако леята се обезцени, очакванията са наемите да бъдат повишени.

От друга страна обаче собствениците няма да бъдат в позиция за голямо повишаване на наемите, след като цялата икономика на страната е засегната от пандемията. Като това особено се отнася за собствениците на търговски площи. Затова е възможно да бъдат подписани нови споразумения между собственици и наематели, посочват консултантите. Собствениците може да обмислят краткосрочни наемни ваканции. В замяна от наемателите може да се очаква да удължат срока на наемния договор, отбелязват от консултантската компания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти