Дидо от Д2 е големият победител във Фермата Съединение

Пет станаха жертвите на стрелеца от Страсбург

Невена Коканова открива Димитър Маринов преди Спилбърг Грандамата на българското кино е първата учителка на звездата от холивудския фаворит „Зелена книга“

Звезден финал на „Фермата“, Дидо от Д2 и Ваня отвяха Росица и Роман 

Порошенко: Няма да се удължава военното положение в Украйна, освен в случай на нападение от Русия

Медицински хеликоптер се разби в Португалия, четирима души загинаха

Льо Пен бие Макрон на президентски избори Сондаж отреди на крайнодясната лидерка 27% от гласовете

Гъста мъгла отменя полети в Холандия

Миле Китич слуша Фики в дома си

Катар има намерения да увеличи дяловото си участие в Дойче Банк

Израелци искат анексия на част от Западния бряг Депутати и министри се включиха в демонстрация на заселници

Каракачанов дава на съд за клевета бившия шеф на дирекция „Българско гражданство“ Катя Матева 

БНБ съветва: Банките да затегнат кредитните условия Предупреждават, че при вдигане на лихвите ще се увеличат лошите заеми

Поръчваме по интернет стоки от столични пазари Планира се ремонт на Женския пазар и първият пазар изцяло за български стоки

Входът за Столичния зоопарк става 6 лв. Строят нови заграждения за чакали и хиеновидни кучета

С кулинарни изкушения глезят в самолета На турските авиолинии „летящи шеф готвачи” приготвят специални храни на място

Баница посреща пътуващите на борда с Bulgaria Air.

Всеки ден милиони хора по света прелитат хиляди километри до безброй точки на земното кълбо. През последните години авиокомпаниите по света инвестираха в подобряване на услугите си – в осигуряване на различни устройства за развлечение на борда, в организиране на изненади по време на полет или в предлагане на различни интересни храни. От въздушен ресторант в самолета до кулинарни демонстрации – експериментите с кетъринга на борда са много и винаги приятни.

Турските авиолинии, например, организират за пътниците атрактивно кулинарно шоу. По време на полета “летящи шеф готвачи” приготвят ястия на място, превръщайки самолета в небесен ресторант. Авиокомпанията предлага традиционна комбинация от вкусове за различните полети. Менютата включват селекция от ордьоври, топли турски супи, както и ястия като шиш кебаб, манти или имамдаялдъ. Кулинарната разходка на борда приключва с турско кафе и автентични десерти.

В различните държави пътуващите могат да опитат най-емблематичните за региона храни.
В различните държави пътуващите могат да опитат най-емблематичните за региона храни.

Подобна традиционна кулирнарна нишка можем да открием и в бизнес класата на British Airways, където кетърингът на борда отскоро вече се заплаща допълнително. По време на сутрешните полети, пасажерите до вътрешна или европейска дестинация могат да избират между английска закуска или вегетарианска вариация на ястието, която се сервира с топъл хляб и кроасани. Обедното и вечерно меню включват панакота от грах, поднесена с билков крем, прясна сметана и сезонна салата с винегрет. Пътниците могат да изберат между две топли ястия – паста или телешки бузи, приготвени на бавен огън и гарнирани с картофен огретен и сирене чедър и малки морковчета. За десерт авиокомпанията предлага английски малинов и лимонов спондж, плодове и шоколади.

Националният авиопревозвач Bulgaria Air също залага на традиционната кухня в новото си кетъринг меню за бизнес класа, което е включено в цената на билета. Авиокомпанията предлага на борда емблематични за страната ни продукти и ястия като баница, кисело мляко и сирене. В същото време пасажерите могат да се наслаждават и на различни видове свежи салати и изтънчени предястия като гъши пастет или ордьовър от местни меса, сирена и билки. Селекцията на основни ястия се състои от пилешко гриловано филе върху императорски ориз и сос с печурки, филе от норвежка сьомга с печени картофи и гриловани зеленчучи, пилешки гърди, гарнирани с градински спанак, ориз басмати и сос със сирене Филаделфия или свински ноазети от бон филе, поднесени с императорски ориз, чери домати и сос с ретро горчица. Пасажерите могат да подслаждат пътуването си с домашно приготвено брауни с орехи и черен шоколад или чийз кейк с шоколадова бисквита и студен крем със семенца ванилия.

Телешки бузи хапват над Брюксел
Готвач от „Мастър шеф“ глези пътуващите до Индия

Пътуващите към Индия хапват люти гозби.
Пътуващите към Индия хапват люти гозби.

Безплатно е и менюто на друг голям авиопревозвач – Lufthansa. То е съставено според вкусовете в различните региони, докъдето се извършват полетите. До Китай, например, пътниците могат да се насладят на традиционни китайски ястия, а във въздуха над Япония на традиционни супи, салати и деликатеси, които се поднасят в елегантни посуди в източен стил. Летящите до Индия пък имат възможността да вкусят гозби на съдия в индийското издание на “Мастър Шеф”.

С традиционен акцент е и кетъринг менюто на Брюкселските авиолинии. За десерт се предлагат ликьори с белгийски шоколад, плата от белгийски сирена и сладки. Топъл огретен от кестени, печено пилешко в сос от стриди, телешки бузи с виолетова горчица са част от ястията, включени в менюто.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.