Тото и Ваня Щерева: Да обичаш не значи да досаждаш

Нашите гости

Победителят от „Вип брадър“ Тото и Ваня Щерева не се познават, преди да влязат в известния тв-формат, но по време на шоуто се откриват и стават истински приятели. Ваня издава, че още в началото била убедена, че Тото, или Дани Петканов ще спечели и е щастлива, че прогнозата се сбъднала. Двамата признават, че от напрежението в риалитито са отслабнали с няколко килограма – Тото с 11, а Ваня - с 8.

 

- Участието ви във “Вип брадър” бе впечатляващо. С какво ще го запомните?

Ваня Щерева: Хубавите са толкова много - примерно 99 бяха хубави и само един... тъжен - на първото ни парти в къщата след тайната ни мисия с шамара. Тогава пускаха любимите ни песни, които предварително всеки си беше написал. Имаше и много чалга, всички танцуваха, аз също. Само Тото стоеше на бара. Като почна моята любима песен на Стефан Вълдобрев - дансингът рязко се опразни и останах съвсем сама. Тогава си казах - Боже, сред много различни светове съм тук, сама съм! Това беше най-тъжният ми момент - осъзнаването за самота. Иначе мисиите бяха супер, особено тази с монасите, но най-хубавото е, че в шоуто си намерих нови приятели.

Тото: Завинаги!

В.: Да! Наистина най-хубавото в предаването е, че срещнах Тото, така ще го кажа и се надявам, ако ме питаш след една година - пак да го кажа същото.

Т.: Ще се погрижа за това! (Смеят се.) Верно ли това ще кажеш? Това е толкова сладко. Нашите светове са хем толкова еднакви, хем толкова далечни и ако не бяхме влезли в шоуто, нямаше шанс да се открием, ние можеше и да се срещнем навън, но нямаше да си обърнем внимание.

- Изненадват ли ви реакцииите след вашето участие?

Т.: Смятам, че българинът все още е лицемерен и срещам изключително много одобрение, включително и за нещата, за които смятам, че са ми грешки. Сигурно имат да ми кажат какво съм объркал, но не ми го казват - просто ние сме си такива. Срещам одобрение, ама не му вярвам.

В.: Не е така, ти си харизматичен и ти се прощават грешките. Аз също срещах много любов от различни хора - лелички на улицата ме спираха, както и работници - снимахме се и си говорихме.

- Следите ли участниците в новия сезон?

В.: Ох, да чукна на дърво, но иначе с Фънки и с Коцето щяхме да сме компания.

Т.: 100 процента! Аз и с Дий бих бичил много айляк, с тях бихме изкарали много добре. Аз съм за Коцето, смятам, че е най-готин и даже ще си го подкрепя, ще пращам есемеси за него. Виж сега - рападжията подкрепя чалгаря, за мен това няма значение, аз съм му фен.

В.: На мен и Дебора ми харесваше и жалко, че си тръгна момичето. Не се пазеше никак, такъв трещелник! Хич не харесвам участници, които внимават.

Т.: Ние пиехме по-малко в нашия сезон, но пак успяха с Дани Златков да ни изкарат пияници. Иначе сега пуснах един-два епизода от новото издание и гледам, че е фън.

- Какъв въпрос бихте си задали един на друг?

Т.: Обичаш ли ме, бе, Ванче?

В.: Обичам те!

Т.: И аз много те обичам, това ми е важно. Всичко е супер, лафиме си!

В.: Бих те попитала - ще направим ли филма? Между другото разказах на един режисьор за идеята ти и знаеш ли, че той ми каза, че това си е сръбски филм. И двамата с Тото харесваме новото сръбско кино и той измисли една щуротия, която вече прерасна в идея за филм.

- Имате ли други общи проекти?

В.: Не, имам идея за песен, моя си, но Тото още не знае - ще я пазя в тайна от него. (Смеят се.) Сега пиша нова книга, Тото - ти това също не го знаеш - февруари ще излезе и ще е като книгата ми “Фасове”, която беше супер успешна. Заглавието й е “Още във вторник”. Към нея ще има и песен с видеоклип. В момента съм много заета с Хендмейд фестивала, който организирам и ще продължи до 5 декември в НДК. Има много интересни и красиви неща, а на моя щанд се продават и тениските на “СкандаУ”.

- Шеф Петров различен ли е извън шоуто?

В.: Не мисля. Познавам го бегло от преди. Миналото лято ми се обаждаше по телефона и ми говореше как съм най-добрият режисьор и как трябва да му направя някакво готварско филмче! Правеше ми комплименти, а вътре като влязохме и той казваше на Сашка - тая представяш ли си да направи филм - не! Истината е, че първите дни ние си бяхме компания с него и беше изключително забавен, много се смяхме. Първите дни беше готин - преди да се покаже, и си го обичахме много.

Т.: Според мен той е още по-смешен навън. Ако си мислим, че тогава е бил ужасяващ, все пак си представи, че вътре имаше камери и той сигурно се е стискал, а отвън е много по-зле работата.

- Най-голямата изненада? Какво не видяхме?

Т.: За мен беше Лепа Брена. (Смее се.) Шегувам се. Иначе толкова много неща останаха скрити. Например Цуни е безумно смешен и готин тип и това не се видя. Ние сега се прибрахме с него, Ваня и Златков от Банско. Златков също е безумно смешен и свестен тип. Има могъщо чувство за хумор, но хората не го разбират.

В.: Наистина Цуни остана малко скрит от зрителите. За мен Цуни и Златков бяха най-голямата изненада и това, че успях да харесам едни хора, съвсем различни от мен, както и Джулката. Много приятно момиче. Аз бях сигурна, че ако ни изправят на тест за обща култура двете - ще ме победи. За мен беше радост да я срещам всеки ден - усмихваше ме всяка нейна дума.

- В шоуто бяхте заедно и със Сашка Васева и Мария. Какво мислите за попфолка?

В.: Имах атаки, че мразя чалгата, пък съм се сприятелила с Мария. Това че мразя чалгата, не е разбрано като хората, защото аз не говоря за музика, а за човешки взаимоотношения. Нямам нищо против музиката, въпреки че тя е отражение на тези хора, които практикуват едни първобитни, първични отношения - всичко се свежда само до секс. Виждам как си общуват, там директно се праща снимка на полов орган! Аз също получавам такива писма и е ужасно! Иначе Мария от първия ден си я разпознах, като човек, с който ще комуникирам и харесвам, заради чувството й за хумор, без изобщо да ме интересува каква музика прави.

Т.: Ще отбележа нещо за чалгарите - по-скоро хората не харесват две неща в тях - тяхното влияние и феновете им. Те не познават самите тях, но не харесват това, че тези хора имат влияние. Ние - другите, сме решили, че трябва да кажем на чалгарите - вие трябва да възпитавате, но никъде не пише, че те трябва да го правят. И другото е, че хората не харесват феновете им, а това е все едно да се разсърдим на Кубрат Пулев, че неговите фенове например се бият на улицата. Те - неговите фенове, са и мои фенове, но той не ги учи да се бият на улицата. Същата работа е и с чалгарите, те си вършат тяхната работа, това че другите са решили да се събличат като тях, това не е техен проблем, но тук възниква друг проблем - те така ги възпитават! Ако тази, нашата държава стигна до там, че възпитателен орган трябва да бъде и чалгата - значи много сме загазили! Българинът трябва да спре да мисли, че възпитателен орган, освен Министерството на образованието, полицията и пожарната, е и ТВ “Планета” - тогава ще осъзнае, че нещата не са толкова страшни. Нека оставят възпитанието на училището и да обърнат внимание на децата си. Също така да не ги карат да спрат да слушат чалга, а напротив - да слушат и да гледат чалга, за да разбират, че така не трябва. Ако ги научат да разбират кое не трябва - ще е по-добре от това да чакат да ги възпитат на това, което не трябва. Така че, Мария и Сашка са обикновени хора. Така е и при нас в рапа, така и при Ваня с книгите.

В.: Ето, затова го харесвам Тото!

- Може ли от “Вип брадър” да се правят изводи за националния ни манталитет?

Т.: Не, не може!

В.: Може, и аз го казах няколко пъти на Дани Петканов относно шеф Петров, защото той беше завзел властта в къщата - както навън сме недоволни от властта, но не се събираме за да преборим това, което не ни харесва, така и вътре се случи същото. Не можахме да се организираме и да въстанем всички срещу един!

Т.: Смятам, че той никога не е имал властта в къщата. За мен той е едно глупаво дете, което кряка. Като казваше нещо, никой не го слушаше, а му викаха - я си гледай работата! Това не е власт, а безсилие.

- Каква промяна бихте искали да видите в България?

В.: Хората да си вършат работата и да я обичат, това е важно, а много рядко се случва.

Т.: Тя промяната си започва от нас. Като почнем ние да се променяме - тогава ще започне да се променя и България, защото ние сме България! Много искам всеки да прави това, което обича. Не да учат това, което техните са им казали, а да правят това, което обичат - може да е трудно, но по-добре!

- Забавляват ли ви слуховете, че не сте само приятели?

Т.: Че ние не сме само приятели! Ние сме много повече от само приятели. Много добри приятели - соул мейтс.

В.: Недей, че може да го сложат в заглавието. (Смеят се.) Сериозно - аз мисля, че с теб можем да направим велики неща, които да останат!

- Най-лудото нещо, което сте правили от любов?

В.: Имам цяла книга, в която съм разказала. “Татко, аз и Ангелът”. Като мине време и чак тогава разбираш кое е най.

Т.: Много неща са - да плачеш, да се радваш, дори да скриеш за това, както аз в брадъра скрих от любов към жена ми. Предполагам, че да направиш дете от любов е най-хубавото нещо, но като гледам как много хора се женят, правят деца и се развеждат след това, започвам да се чудя дали тези деца са от любов?

В.: Ти знаеш ли какво писмо е написала Мила (дъщерята на Ваня - б.а.) до “Биг брадър”? Аз не преживявах обидите на шефа, обаче отвън близките ми са ги приемали много тежко. Когато той казал на Джулката, че съм толкова отвратителна, че кой знае кой е този мухльо, който ми е направил дете и сигурно съм го напила еднократно и така имам дете! А бащата на дъщеря ми е прекрасен, изключително красив и тя се побъркала, като чула тази глупост за него. Написала едно писмо до “Биг брадър”, което обаче накрая не пратила. То било с обръщение към шеф Петров. “Искам да ти кажа, че моята майка и баща ми много хубаво са се ..., за да ме направят, вашият син може ли да се похвали със същото?”

Т.: Много готино, браво! Мила е голяма.

- Тото, ти се оплака в шоуто, че имаш много агресивни фенки. Имаш ли забавни случки?

Т.: Сигурно са забавни за другите, мен ме плашат такива неща, това ме стресира, а стресът не ми е особено забавен. Смешни са понякога, но много мразя невъзпитани хора, това ме побърква.

В.: Ние си споделяхме с Тото и аз му казах, че имам мания за недосадност - много ми е тревожно да се навирам в пространството на човек, в телефона му, във всичко и той ми каза, че и при него е така и никога не звъни по телефона. Така, ние с теб няма да се намерим значи, защото никой няма да звънне на другия. Аз искам понякога да ти кажа нещо, обаче си мълча.

Т.: Факт, въпреки че най-много се обичаме с нея, но почти не сме се търсили. То, в крайна сметка това, че се уважаваме и се обичаме като личности, не значи, че трябва да си досаждаме. Не значи, че с този човек трябва задължително да си на телефона - ако те обичам, аз не те обичам през телефона.

В.: Аз Тото го викам с телепатия. В къщата една вечер го извиках така, като той заяви, че за нищо на света няма да излезе на двора и аз тогава излязох навън и започнах да го викам с мисъл и той след 15 мин дойде!

Т.: Според мен ние сме стари приятели отпреди години, от предишни животи - сто процента, но сега се засичаме. Аз винаги съм искал да се запозная с Ваня и още първата вечер, като се представях, казах, че за мен е изключителна чест да бъда в една къща с Ваня Щерева, Маргарита Хранова и Дани Милев, но не са го излъчили.

- Кой е човекът, от който се възхищавате и сте научили най-много?

В.: От преподавателите ми в Академията - проф. Стефан Данаилов и проф. Боньо Лунгов. Боньо ме научи на чувство за мярка, а Стефан ми даде една топлота и бащинство. Иначе моят идол е майка ми и точка по въпроса!

В.: И моят е майка ти. Велик човек, много красива.

- В какво вярвате?

В.: То е клише - в себе си. Не е имало нещо, което да не мога да преборя, като го реша - то ми се случва. Всичко е психика. Примерно в мисията ни да счупим дъски ни дадоха ние да преценим колко можем и всички жени взеха по една, но Дани Златков ми каза, че мога две, и аз го послушах, без да съм сигурна, че ще мога! Като се изправих срещу това предизвикателство и ги счупих от раз, въпреки че ми изглеждаше невъзможно. Само с мисъл ги победих тия дъски, не със сила. И разбрах, че това е философията на цялата работа.

- Любима мисъл?

В.: Не обичам цитатите. Имам си принцип, отношение към света. Лекота и ненасилие.

Т.: В анкетата преди Брадъра написах: “Нямам мото, аз съм Тото. (Смее се.) “Цели се винаги в Луната, дори да не уцелиш, си пак някъде сред звездите.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта