Тръмп е възобновил атаките с дронове

Снимка: Архив

ЦРУ е получило правомощията от президента на страната Доналд Тръмп да провежда удари с безпилотни летателни апарати срещу терористи, пише The Hill.

По време на администрацията на бившия президент Барак Обама ЦРУ единствено използваше апаратите за откриване на терористи, като едва след това армията е била използвана за извършване на удари по тях. От Пентагона и от ЦРУ са отказали да дадат коментар по въпроса.

„Има много проблеми с програмата с безпилотните летателни апарати и с програмата за убиване. ЦРУ трябва да стоят настрани от нареждането на смъртоносни удари“, заяви заместник-директорът на организацията „Съюз на американските граждански свободи“ Той добави, че това не означава, че ЦРУ не може да „има роля при помагане на използването на сила срещу набелязаните цели“.

Междувременно прес-секретарят на Белия дом Шон Спайсър заяви, че президентът на САЩ Доналд Тръмп ще дари заплатата си в края на годината, предаде CNBC. Той добави, че президентът иска помощ от медиите при определянето за какво да бъдат дарени 400-те хиляди долара годишна заплата.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка