Не на втори мандат на Урсула начело на ЕК

Европейският гражданин трябва да се събуди, ако не иска да види домът си обсаден от беснеещи мигранти, военни конфликти, икономическа нищета

ЕК ще бъде превърната в политическа бухалка

Урсула фон дер Лайен, обяви, че ще се кандидатира за втори мандат като председател на Европейската комисия. Без никакви първични избори тя беше избрана като кандидатът на ЕНП, а няколко месеца по-рано присъства на форум на либералната партия на Макрон - Ренесанс, където най-вероятно е получила нужната подкрепа от френския президент. По този начин, третата по големина група в европарламента - на социалистите и демократите, ще бъде поставена под свършен факт и ще подкрепи кандидатурата на германката, тъй като е ясно, че социалистите няма да рискуват да издигат обща кандидатура с двата консервативни алианса - Идентичност и демокрация и Европейските консерватори и реформисти. Всъщност самите леви алианси са прекалено слаби да излъчат собствена кандидатура, както се видя през 2019 г., когато Франс Тимерманс претърпя фиаско в кампанията си за шеф на ЕК.

Така след като вече е оформена следващата коалиция в ЕП между ЕНП, Обнови Европа (либерали) и Прогресивния алианс (социалисти), едно нещо е сигурно- Европейският съюз не го чака нищо добро с още 5 години от политиките на близката до Сорос Урсула. Ако тя бъде преизбрана, ще последва следното: 

1. Първото нещо, което ще предприеме Еврокомисия, начело с Фон дер Лайен, е да отмени правото на вето на страните членки в Съвета на Европейския съюз. Решения, касаещи външна политика, правосъдие и разширения на ЕС, в момента се взимат с единодушие. Тоест, достатъчно е една държава като Унгария да не е съгласна с приемане на Украйна в ЕС или подписване на договори за безмитна търговия, които да съсипят селското стопанство, и такива решения не могат да бъдат взети. Естествено това не устройва Урсула и силите, които стоят зад нея, и тя ще направи така, че решенията в Съвета на ЕС да се взимат с обикновено мнозинство.

2. Изливане на милиарди в Украйна, с цел продължаване на кръвопролитния конфликт: това решение ще е последствие от точка 1. Досега, страни като Унгария и Словакия се противопоставяха твърдо на допълнителни средства за Украйна, тъй като властите в Киев не успяха да дадат на европейските си спонсори справка за какво и къде са потънали стотиците милиарди долари помощ. Другите доводи бяха, че ЕС преждевременно изхарчи програмния си бюджет и се наложи той да бъде попълнен допълнително, основните икономики на съюза са в рецесия и най-накрая - Украйна няма никакви шансове да спечели конфликта. Това Урсула не я интересува, тя иска война до последния украинец, задлъжнял и деиндустриализиран в полза на САЩ Евросъюз и обедняване на европейците.

3. Изливане на милиарди евро към трети страни, които да пазят външните граници на ЕС: това беше започнато от сънародничката на Урсула - г-жа Меркел с нейното прословуто „Елате ще се справим“. Милионите мигранти дойдоха, германски граждани бяха убивани, изнасилвани и тероризирани, Меркел не се справи и реши да плати 12 милиарда евро на Ердоган, за да може Турция да пази европейските граници. Урсула е достоен ученик на Меркел. Преди няколко дни тя обяви, че дава 7,4 милиарда евро на Египет, за да пази ЕС от бежански вълни, следствие от войната в Газа. Вместо да се дадат тези пари за изграждането на стена по границата на България и Гърция с Турция, както и да се засили бреговата охрана на Италия, Европа ще продължи да налива милиарди в трети държави с авторитарни лидери, които да и пазят задния двор.

4. Превръщането на ЕК в политическа бухалка: през последните 5 години начело на Еврокомисията, Урсула успя да превърне изпълнителния орган на Съюза в политическа и идеологическа бухалка. Така Урсула наложи санкции на редица държави от Източна Европа, под претекст, че не се спазвало върховенството на закона. Полските и унгарски консервативни правителства си изпатиха, като им бяха замразени милиарди европейски фондове, които по право им се дължаха. Претекстът беше, че не допускали ЛГБТ права, Истанбулски конвенции, налагали вето за милиардите към Украйна и т. н. В същото време, ЕК набързо промени отношението си към Полша в момента, в който загубилият изборите Доналд Туск, състави правителство. Въпреки че едно от първите му действия беше да уволни ръководството и временно да закрие държавните радио и телевизия на Полша, както и да използва сила срещу мирно протестиращи фермери, Урсула набързо смекчи тона и размрази фондовете за Полша.

5. Файзер и задкулисните договори: поредният скандал, в който беше замесена Урсула, беше задкулисието, при закупуването на ваксини срещу Ковид-19 от Файзър. Излезе информация, че председателката на ЕК е договаряла чрез СМС-си договори за милиарди евро с фармацевтичния гигант, пренебрегвайки процедурите по обществени поръчки. В момента тече дело в Съдът на ЕС, в което Ню Йорк Таймс съди Урсула за отказа и на достъп до кореспонденцията и с Алфред Бурла, изпълнителен директор на Файзер. Трябва да се отбележи, че г-жа Фон дер Лайен е прибягвала до такива методи и като министър на отбраната на Германия. Ако спечели още 5 години, можем да очакваме, че тези нейни порочни практики ще продължат.

6. Превръщането на ЕС в придатък на НАТО: редно е да се припомни, че първоначалната и най-успешна форма на европейската общност е като икономически съюз. Превръщането му в политически съюз беше главната причина да се случи БРЕКЗИТ, а в момента, благодарение на войнолюбивата политика, прокарвана от Урсула, ЕС е на път да стане и военен алианс, придатък на НАТО. В момента се прокарват идеи за военен Шенген, който цели да улеснява доставките на оръжие за Украйна през преминаването на различни граници на страните членки. Ироничното във всичко това е, че България чака повече от 15 години да бъде приета в Шенген, но съдейки по това, как Урсула бута ЕС в открита конфронтация с Русия, поне що се отнася до военния Шенген, България ще бъде приета в него не за 15 години, а за 15 дни. Защо ли? Ами, защото г-жа Фон дер Лайен иска да направи от България фронтова държава.

7. Още санкции, от които най-потърпевша е Европа: ЕС наложи на Русия 13 пакета, всеки със стотици санкции и с всеки следващ пакет икономиката на ЕС се срива (Германия е в рецесия, Франция скоро също), докато тази на Русия расте. Наложи се МВФ да коригира прогнозите си за ръста на руската икономика в положителна насока. Следствие от санкциите е, че огромни европейски фирми фалираха, работни места се закриха, а международните конгломерати са изнасят или в САЩ или в Азия, тъй като вече нямат достъп до евтините руски енергийни суровини. Те вече се купуват на тройни цени от Америка (например втечнен газ). В това време Русия успя да преориентира икономиката си към Азия и успешно заобикаля санкциите, като даже продава и на европейците газ и петрол, но в международни води или чрез посредници, което увеличава цените неколкократно.

8. ЕС се е превърнал в 51-вия щат: ако преди Урсула, в Европа имаше все още лидери, като Жак Ширак или Герхард Шрьодер, които открито се противопоставиха на катастрофалната война, която Джордж Буш направи в Ирак и дестабилизира целия Близък Изток, то Урсула, с помощта на Макрон и Шолц, успешно превръща ЕС в придатък на САЩ, без никаква самостоятелна външна политика. Лидерите на Съюза са паднали толкова ниско, че се надяват всячески Тръмп да не спечели изборите в САЩ, защото се чувстват беззащитни без войнолюбивите демократи и техният лидер Байдън. В момента, в който в САЩ вече има сериозни разногласия за военната помощ за Украйна, недалновидната и глупава политика на ЕС е да налива все повече пари в Украйна, която дори не е член на Съюза, за да компенсира спряната американска помощ. С Урсула още 5 години на власт, Зеленски може да спи спокойно, че европейската му чекова книжка ще е пълна, но тази на европейските граждани ще се изпразва все повече.

От всичкo горепосочено, е ясно само едно - нищо добро не чака ЕС, ако Урсула фон дер Лайен бъде назначена (защото тя никога не е избирана демократично) на чело на Европейската комисия. Съдбата на Европа ще се реши на изборите на 9-ти юни, където всички патриотични и консервативни движения имат исторически дълг и отговорност, да спрат съсипването на европейския континент. По последни социологически проучвания, ще има силна вълна от гласове за патриоти и консерватори навсякъде. Европейският гражданин трябва да се събуди, да излезе и гласува, ако не иска да види домът си обсаден от беснеещи мигранти, военни конфликти, икономическа нищета и политическо слабоумие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Анализи