Фики Стораро: Разсейвам хората от лошите мисли

Споко, след всяко изпитание идва по-добро

Трудно ми е да нося маска, но се чувствам длъжен

Баща ми е пример за мен - от малък “попивам” от него

Жена ми и синът ми са много щастливи, че сега сме повече заедно

- Фики, ти се включи в кампанията на “Господари на ефира” - “Не заразявай с вирус, а с идея”. Какво те провокира?

- Идеята дойде от екипа на “Господари на ефира”, които ме поканиха да се включа, за което им благодаря. Настъпиха трудни и неочаквани дни за всички нас. Именно затова сме длъжни да се подкрепяме и ние, артистите, да забавляваме останалите - да ги разсейваме от лошите мисли, за да не падат духом и да не се депресират. В тази кампания, даваме съвети на хората да се забавляват и да не го мислят вируса, защото човек, ако се събори психически е по-уязвим. Даваме им идеи какво да правят, докато са си у дома, като например да играят различни семейни игри, или карти, за да им минава времето по-забавно и да не обръщат внимание на лошите новини.

- Как уплътняваш времето си сега?

- В момента голяма част от деня ми е заета с репетиции за “Като две капки вода” и честно казано, това, че нямам участия, сега за мен е голям бонус, защото имам повече време да се подготвям за всяко следващо изпълнение в предаването. Също така ми остава повече време за сина ми, той най-много ме отпуска.

- Детето и съпругата ти сигурно са много щастливи, че сега имаш повече време за тях?

- Разбира се, че са щастливи, както и аз съм много щастлив, че сме заедно и се мотивираме взаимно в тази трудна ситуация. Коментираме си тези неща, в този момент семействата трябва да са много сплотени и това е най-важното. Ние сме едно такова семейство и държим един на друг. На баба ми и дядо ми, които са по-възрастни, също им казваме да се предпазват и да не излизат много навън. С баща ми и майка ми сме съседи, така че почти всеки ден сме си заедно и си споделяме различни неща за живота и музиката. С тях сме си приятели и имаме много общи теми. Общо взето, концертите сме ги пренесли вкъщи на пианото - ту аз пея, ту баща ми, а малкия също се включва и става много весело.

- Кои мерки ти е най-трудно да изпълняваш?

- Да нося маска, защото доста се задушавам, но се чувствам задължен и го правя.

- Около теб, има ли хора, които са се поддали на паниката?

- Брат ми Емрах е най-паникьосаният. Той, преди супер много обичаше да излиза, да купонясва и почти не се прибираше, но явно е по-чувствителен и сега се пази много усърдно. Не си спомням от кога не сме го виждали толкова време вкъщи, стои си на едно и също място и се занимава с нещо. Малко е поиздивял, така че всички се опитваме да го успокояваме по някакъв начин. Окуражаваме го, че всичко ще отмине и ще дойдат и хубавите времена.

- Сред участниците в “Като две капки вода” забелязва ли се паника и притеснение?

- Почти всички са настроени оптимистично, малко или много всички се притесняват от този вирус, но гледаме да приемаме нещата с усмивка и настроение, все пак трябва да забавляваме хората, а не да ги подтискаме психически.

- Кой е най-хубавият подарък за рождения си ден навръх 3-и март?

- Българското знаме от г-н Димитър Маринов, който ми направи този голям жест. Пак той ми направи и най-забавния подарък, който представляваше нещо като поличка и беше намек за превъплъщението ми като жена в шоуто. Беше супер забавно и всички се изкефихме на този подарък, още повече, че той ми го връчи доста елегантно и с чувство за хумор.

- Ти бе оценен много високо за превъплъщението ти като Дженифър Лопес. Как се усещаше в нейния образ и какво ти беше най-трудно - да носиш токчета и рокля, или нещо друго?

- Много ми е трудно да съм в ролята на жена. Честно казано, като се видях и в първите минути бях малко в шок, защото бях толкова различен, но после се стегнах, за да вляза супер добре в ролята. На мен ми беше много трудно дори да вървя с токчета и вече разбирам жените, а аз трябваше даже да танцувам с тях, така че се наложи доста да репетирам хореографията. Беше голям ужас да се видя така, но всички останали направо си умираха от смях зад кулисите, а когато показах и някои движения на Джей Ло бяха супер изненадани. Радвам се, че им беше смешно и се получи едно забавно шоу, което се хареса на хората.

- Колегите ти от попфолка как реагираха на твоята поява като жена?

- Доста суперлативи получих от всички колеги и колежки. Някои от тях дори споделиха моето изпълнение в социалните си мрежи - явно им е харесало. Галена ми написа - “Браво, нямаш никакви комплекси”. Още преди това, тя ми беше казала, че се представям блестящо, но сега, докато ме е гледала и направо се е скъсала от смях. Разбрах, че и нейните родители супер много са се забавлявали и са є казали - “Това момче ни разби тази вечер.” Драго Драганов, също винаги ме поздравява след лайв. Той е страхотен човек, подкрепи ме още на промоцията на моя дебютен албум и следи моето развитие от началото на кариерата ми. В днешно време рядко се намират такива истински и откровени приятели, които да те мотивират и защитят, ако трябва и съм щастлив, че те са до мен.

- Баща ти какво ти каза, като те видя в женски образ?

- Каза: “Не можаха ли да те облекат малко повече!” После ми каза, че по-скоро съм му приличал на Тарзан с тази перука.

- Мислил ли си, коя твоя колежка ще ти е най-интересно да имитираш?

- Най-близка си я чувствам Галена, тя ми е и кума и със сигурност ще ми е най-интересно и забавно в нейния образ. Доста съм я гледал и по участия, виждам какви движения има и колко е подвижна. Тя има енергия като Джей Ло, страхотен професионалист е и стои супер на сцената. Галена ще ми е и най-трудна за имитиране, защото има много неща, които съчетава в себе си.

- В образа на кой друг изпълнител ще ти е трудно да влезеш? Притесняваш ли се, да не ти се падне Лили Иванова, или Майкъл Джексън например?

- Да, притеснявам се от тези двама велики изпълнители, защото Лили е една - няма такъв глас и няма как да се роди скоро такъв изпълнител у нас. Майкъл, за мен също е супер труден. Той е от най-големите в света за всички времена, а с гласа и с танците му, завинаги ще живее в сърцата на хората и няма как да бъде забравен. Фреди Меркюри също е един такъв изпълнител. Това са хора, които наистина са оставили едно много голямо творчество и не случайно са толкова големи. Всички тези изпълнители много се отличават темброво, като характер и като стил и ще са голямо изпитание. Аз лично, досега не бях пял и метъл, така че задачата с “Металика”, също е истинско предизвикателство за мен.

- Как ти се отразява семейния живот?

- Имам толкова страхотна съпруга, която ме подкрепя във всяко едно начинание и се грижи толкова добре за мъжете си - за мен и синът ни. Тя е невероятна майка и приятел, с която си споделям абсолютно всичко, много е разбрана и ме вдъхновява да продължавам напред. Смисълът на брака е в това, двама души да си дават стимул, за да продължават напред, да живеят добре и да постигат успехи в живота.

- Кое харесваш най-много в половинката си и ревнувате ли се?

- Усмивката є, всеотдайността, която показва във всяко едно нещо, с което се захване, обичта и топлината, която носи... Според мен, човек, когато обича, харесва всички черти на половинката си. Също така, човек, който обича - ревнува, но разбира се всичко при нас е в дозата на нормалното, защото една определена граница не трябва да се прекрачва.

- Откакто си женен, фенките по-въздържани ли са, или са още по-нападателни?

- Бих казал, че не виждам някаква промяна в отношението им, както са се държали преди, така и сега - усещам същата обич и отношение към мен, а и аз съм си същия човек. Иначе, фенките по-скоро са нападателни, но аз се радвам, защото това е хубав признак, че се кефят на музиката ми.

- Имаш чувство за самоирония. Би ли споделил някой виц, който си чувал за себе си?

- Има много, например сега се сещам за следния: Една баба, споделила на друга баба, докато се качвали по стълбите към дома си. - Много зле се чувствам, Пено, останах без крака. Чувствам се като Фики!

- В “Като две капки вода”, Маги Халваджиян подчерта, че е много впечатлен и изненадан от доброто ти възпитание. Ти за какво си най-благодарен на родителите ти?

- Аз също искам да благодаря на Маги, че така е успял да ме усети като личност и характер. Той също е прекрасен и възпитан човек, който отлично знае какво и как да каже. На родителите ми съм благодарен за всичко. Те винаги са успявали да ми дават добри съвети и пример за това как да се държа с хората. Аз още от малък много ходех с баща ми по негови участия и други светски събития и “попивах” от държанието му. Според мен, всеки един човек се ражда с добро сърце, а ние като популярни хора трябва да бъдем пример за младото поколение, защото те взаимстват много неща от нас и от поведението ни. За съжаление около нас е пълно с лоши примери, а в интернет също има много глупости, затова младите хора не трябва да се пристрастяват толкова към телефоните, а да си намерят и по-смислени занимания.

- В какво вярваш?

- Вярвам в Бог и в добротата. Вярвам, че Бог ни изпраща изпитания, с които трябва да се справим и да покажем, че сме силни и съм убеден, че след всяко изпитание идва по-добро.

Нашият гост

Фикрет Тунчер Фикрет, известен като Фики Стораро е по-големият син на един от най-популярните попфолк изпълнители Тони Стораро. Завършва Националното музикално училище “Любомир Пипков” със специалност “Поп и джаз пеене”. Докато учи там, Фики е избран сред над 1000 кандидати, да стане един от петимата българи, които имат честта да пеят на откриването на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г. Това става, след като именитият диригент Ричард Фростик прави кастинг в Музикалното училище, на който Фики се явява с две песни на Стиви Уондър. Дебютната песен в попфолка на талантливия изпълнител “Кажи ми като мъж” е в дует с баща му и излиза през лятото на 2013-та. Малко след това Стораро-младши подписва договор с фирма “Пайнер” и много бързо се налага като една от най-големите звезди на компанията. Той печели два пъти наградата за “Певец на годината”, а през 2016-та година излиза дебютният му троен албум “Is This Love”.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта