Съдят управителка на фирма, измамила петима с фиктивни продажби на видеокарти

Търсенето на жилища в София се премества на север и запад Разширяват новото строителство извън южните квартали

Над 1 тон продукти е първото дарение за общинската хранителна банка

Изправят на съд шофьор, причинил смърт на пешеходец Обвинителният акт срещу водача е внесен от Окръжната прокуратура във Велико Търново

Консулът ни в Хага събирал „такса“ коронавирус, уволниха го По 5 евро от българите, 10 - от чужди граждани

Мним доктор „ужилил“ старица с 1500 лева за лечение на брат и от коронавирус Апелативна прокуратура –Велико Търново взе на специален надзор делото за телефонната измама

Нови 43 досъдебни производства за нарушаване на карантината са под спецнадзора на Апелативната прокуратура в Търново Образуваните до момента дела са общо 91

За над 250 млн. лв. са почивките, резервирани през туроператори Повече от 200 000 души са засегнати от анулирани ваканции по време на извънредното положение

Депутатът от ГЕРБ Стефан Апостолов дари 200 предпазни шлема на Центъра за спешна медицинска помощ в Благоевград

Трима от Сливен нарушиха карантината, двама отиват на съд по бързото производство

Коронавирусът е убил 3800 души в Иран

Медицинският център на УМБАЛ Бургас осигури специалисти за оплаквания извън коронавируса

Установиха двама рекордьори по превишена скорост в Сливен

МВР издирва двама агресивни мъже във връзка с извършено престъпление

Путин пожела на Борис Джонсън бързо оздравяване

Цените на жилищата в Европа сериозно нарастват Пуерто Рико е №1 в света с 10,59%

Германия е на второ място в света по поскъпване на жилищата с 9,46% за година.

6 от 10-те най-силни пазара са на Стария континент

Цените на жилищата в Европа продължават да отбелязват силен ръст, показват данни на онлайн изданието “Глобъл Пропърти Гайд”. Шест от най-силните десет пазара на имоти в света през третото тримесечие на миналата година се намират на Стария континент. Цените на жилищата са нараснали в 17 от 23-те страни, включени в изследването. България обаче не е включена в анализа.

Най-силният жилищен пазар в света е Пуерто Рико с ръст на цените от 10,59% за година. На второ място е Германия с повишение от 9,46%, следвана от Португалия със 7,92%, Словакия с 6,67% и Чили с 6,5%. В десетката попадат още Австрия, Нова Зеландия, остров Джърси, Северна Македония и Мексико.

Най-голям годишен спад на цените е регистриран в Египет (-9,58%), Пакистан (-8,13%), Катар (-7,78%), Киев, Украйна (-5,79%) и Хонконг (-5,37%).

В Европа жилищният пазар в Германия продължава да постига силен ръст благодарение на изключително ниските лихви. Средните цени на апартаментите в страната са се повишили с 9,46% за година спрямо ръст с 5,15% за предходните 12 месеца. Това е най-силният ръст на цените на жилищата в Германия от второто тримесечие на 2016 г. насам.

Жилищният пазар в Португалия продължава да расте, стимулиран от повишеното търсене и подобряването на икономиката на страната. В Словакия цените на жилищата също бързо се увеличават въпреки забавянето на икономиката.

Жилищният пазар в Япония набира скорост на фона на силното търсене в съчетание със спад на предлагането. Средните цени на съществуващите жилища в Токио са нараснали с 4,46% за 12 месеца. Цените на жилищата в САЩ също продължават да растат.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.