На 21 февруари 2019 да почерпят

Турция: Европа се нуждае от съвременни миграционни политики

Франция глоби банка с 4,5 млрд. евро

Тръмп ускорява АЕЦ-овете за Саудитска Арабия Белият дом няма да търси гаранции от Рияд за ядрени оръжия

Задържаха бившия председател на македонския парламент Трайко Веляноски по искане на спецпрокуратурата

Партньорката на сръбския премиер Ана Бърнабич роди момче

Силно земетресение разтресе Турция, усети се и в Пловдив

Властите във Венецуела отмениха полети и затвориха ГКПП заради заплахите за външна намеса

Кайли Дженър: Нямам нито една пластична операция (СНИМКИ)

Умира аптеката, която работи като бакалия 1831 обекта нямат готовност за нововъведения

Скопие – център на шпионажа срещу Белград Обвинението хвърли сръбският министър на отбраната

АПИ: Между 23 и 24 часа на 20 февруари ще има профилактика на платформата за продажба на е-винетки

Внезапно почина бизнесменът Пламен Минчев

Цензурата узаконена от българския парламент Депутатите отхвърлиха президентското вето върху промените в Закона за личните данни (обзор)

Русия пусна видеоклип с тест на нов подводен дрон с ядрен двигател (ВИДЕО)

Чай в жегата? Може, ако е студен

Идеята за чай в топлото време едва ли допада на всеки, но няма нищо по-разхлаждащо, когато напитката е студена.

Репортер на “Труд” се срещна с Блага Генова, която е технолог във фирма. Жената ни представи най-новите видове на напитката.

Разговаряхме с нея по време на събитието “Студен чай в горещото време”, провело се в София и тя направи малка демонстрация.

Компанията, за която работи Генова, сама подбира билките и плодовете за чайовете и извлича най-доброто от съставките. Асортиментът е много богат-има билков, плодов, зелен, черен и био. Биологично сертифицираните чайове са пет вида – био мента, био шипка, био лайка, био липов цвят и био маточина, като в момента се разработва и био билков букет.

Най-характерно за чая, представен от Блага е, че се приготвя горещ, със запарка, след което се охлажда и се овкусява, обикновено с мед и лимон. Вече има пет разработени комбинации, като три са на основата на хибискус (род растения – б.а.), след което се добавят и плодове – ягода, касис и червена боровинка и вишна. Другите два вида са зелен чай с лимон и джинджифил и черен с праскова.

“Това са изцяло натурални продукти с истински плодове, които са много ароматни и вкусни и дават разхлада в горещото време”, категорична е Блага Генова.

Идеята за организацията на това събитие дошла заради скорошното настъпване на лятото и въпреки че все още има хора, които го пият, топлият чай се консумира повече през зимата.

Това е първото събитие, на което се представя този студен чай. На пазара и като цяло в страната няма подобен продукт, съдържащ само билки и плодове.

Специално студеният чай е по-скоро за разхлаждане и удоволствие, няма лечебни свойства, каквито има горещият. Разбира се, билковите чайове, като лайка и липов имат по-засилени действия, но и те са повече за наслада.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Интересно защо в средноазиатските републики пият силно горещ чай,когато навън под сянка е над 35 градуса?
    Разбирам за рекламата,ама не трябва да се заблуждават хората от медицинска гледна точка.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.