10-те най-поръчвани питиета за 2019 година в цял свят

Джъстин Трюдо призова Иран да предаде черните кутии от сваления самолет на Франция

Томислав Дончев: 10-15 млрд. лв. са необходимите инвестиции във водния сектор

3,6 млрд. евро са приходите от международен туризъм за периода януари-ноември 2019 г.

Емил Димитров: Няма вредни емисии от изгарянето на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“

Групата GRECO поздрави България за борбата с корупцията Страната ни е изпълнила общо 16 от 19 препоръки, отправени през 2015 година

Конър – милиардер на 35?

83-годишна жена почина след удар от кола в Разград

САЩ готвят нови санкции срещу Венецуела

Зеленски не прие оставката на премиера Гончарук

Протестит срещу пенсионната реформа затвори Лувъра

„Студена” източена с подпис на Димов от „Стомана” Синдикатите настоявали да не се спира водата на дружествата

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Министър Танева: 203 хиляди свине са евтанизирани у нас заради свинската чума

Деница Сачева: От 2009 г. досега са дадени над 500 млн. лв. за лични асистенти

Часовникът на Страшния съд показва едва 2 минути преди глобалната катастрофа

Символичният Часовник на Страшния съд остава и през 2019 година на 2 минути от ядрена война. Това съобщиха учените, автори на проекта The Bulletin of the Atomic Scientists на Чикагския университет. Така те запазиха вероятността от фатален сблъсък на планетата от миналата 2018 година.

Според тях решението им трябва да се възприема „не като знак за стабилност, а като сериозно предупреждение към лидерите и хората по света“.

Учените предупреждават, че човечеството е изправено едновременно пред две екзистенциални заплахи: ядрените оръжия и климатичните промени. Те подчертават, че през последната година тези основни заплахи са се увеличили заради разрастването на информационната война, която подкопава демокрацията по света, увеличава риска от тези и други заплахи, поставя бъдещето на цивилизацията пред огромна заплаха.

Две минути преди Апокалипсиса е бил часовникът и през 1953 година, когато страхът на хората от Студената война бе достигнал най-високо ниво, припомниха те. В тази година бяха извършени и първите опити с водородна бомба.

Часовникът на Страшния съд бе създаден от учените през 1947 година. За изминалите оттогава близо 70 години положението на стрелките се е променяло 23 пъти. Най-много назад- на цели 17 минути те са били през 1991 година, в края на Студената война и започване на ядреното разоръжаване в света.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.