ЧЕЗ: Научихме от медиите за токов удар, ще питаме "Топлофикация"

"Научихме от публикациите в медиите за токов удар на станцията на ЧЕЗ при завод Електроника. Няма такъв констатиран токов удар, дори не сме уведомени от "Топлофикация София" и нямаме данни за проблеми в нашата мрежа. Това обяви на пресконференция Виктор Станчев, главен оперативен директор на „ЧЕЗ Разпределение България“. Поради тази причина утре от ЧЕЗ организират среща с "Топлофикация".

Версията за токовия удар беше обявена на извънреден брифинг на "Топлофикация" снощи и повторена тази сутрин.

В кварталите, в които няма парно, няма да има планови прекъсвания на тока, обещаха от ЧЕЗ, въпреки че по думите им не са получили данни от "Топлофикация" кои сгради са без парно, за да осигурят допълнителни екипи при аварии заради претоварване на мрежата. В София се удвоени домашните дежурства на екипите.

Енергийният омбудсман на ЧЕЗ Радослав Димитров обяви, че безлихвеното просрочено плащане на сметките за ток се увеличава от 10 на 20 дни.

В периода от 1 до 10 януари 2017 е отбелязан 20-годишен рекорд за потребление - 2660 мегавата дневно, съобщи още Димитров.

Инвестициите в енергопреносната мрежа през 2017 г. ще са 130 млн. лв., през 2016 г. са били 90 млн. лв., обявиха още от ЧЕЗ.

 

Коментари

Задължително поле